Interview Skúlason verbijt ontgoocheling: "Hopelijk blijft Lagerbäck"

Skúlason verbijt ontgoocheling: "Hopelijk blijft Lagerbäck"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Olafur Skúlason zat op 90 minuten van het WK, maar in en tegen Kroatië ging het verkeerd: 2-0 verlies en zo de IJslanders terug naar af: "Een grote teleurstelling", aldus de speler van Zulte Waregem, die toch al wat naar de toekomst keek.

Aernout Van Lindt in Waregem

In de eerste wedstrijd in IJsland - die op 0-0 eindigde - werd Skúlason uitgesloten: "Ik ging wat hangen aan Perisic en hij viel. Ik was de laatste man, dus het was rood, ook al was het wat licht. Als ik hem laat lopen, scoort hij misschien de 0-1. Of het een goede beslissing was, zal ik nooit weten."

"Tijdens de rust in Zagreb - met 1-0 achter, maar met een man meer had ik het gevoel: we hebben er nog nooit zo dicht bij gestaan. Maar begin tweede helft maken ze de 2-0, dan weet je dat het moeilijk wordt. Kroatië gaat alles bij elkaar wel verdiend door."

"Hoger op de ladder nu"

Skúlason keek wel al verder dan de ontgoocheling: "We staan nu hoger op de ladder van de FIFA-ranking, daardoor hebben we meer kans op een goede groep voor het EK 2016. Dan zijn er 24 landen aanwezig, dus dan kunnen we er misschien wel bij zijn met onze jonge groep."

"IJsland heeft zich de laatste jaren geweldig ontwikkeld op voetbalgebied. Er zijn nu ook indoorveldjes, zodat iedereen kan trainen in de winter. Het gaat zeer goed in ons land sinds ik er vertrok tien jaar geleden."

Een belangrijk figuur ook in het succes van de IJslandse nationale ploeg is coach Lars Lagerbäck: "Hopelijk zal hij blijven. Hij is in onderhandeling nu denk ik, maar hij heeft al aan ons laten weten dat het zijn vermoedelijk twee beste jaren ooit waren, dus hopelijk kunnen we langer samenwerken.

"Het was ook uniek de voorbije jaren: er was geen enkel probleem, we waren 1 kern, 1 familie. Dat vond de coach ook zo bijzonder, dat hij zich enkel op het voetbal hoefde te focussen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties