Vanhaezebrouck: "Kloof met top 6 niet groter laten worden"

Joris De Wolf
| 0 reacties
Vanhaezebrouck: "Kloof met top 6 niet groter laten worden"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

KV Kortrijk neemt het zaterdag op tegen OH Leuven. Voor de West- Vlamingen de vijfde uitwedstrijd in zeven speeldagen. Na het puntenverlies tegen Genk en Cercle Brugge hebben de Kerels iets goed te maken.

“Ik kan beschikken over een nagenoeg complete kern”, zei KVK-trainer Hein Vanhaezebrouck op de wekelijkse persconferentie. “Enkel Chanot en Pillot zijn nog aan het herstellen. Ik verwacht dat Pillot pas na de winterstop terug zal aansluiten.”

“Het is een luxe, voorlopig trainen we met 23 mensen. Voor sommigen die goed aan het trainen zijn is dat misschien minder goed nieuws. Ik ga enkele mensen moeten teleurstellen, maar dat is nu eenmaal het leven van een profvoetballer. Nu bijna iedereen fit is, worden de plaatsjes duurder. De spelers moeten het beschouwen als een soort extra motivatie.”

Clepkens
Door de blessure van Pillot heeft Kortrijk in allerijl nog een doelman aangetrokken. Michaël Clepkens kwam twee weken geleden per direct over van Waasland-Beveren. Dit weekend zit hij voor het eerst op de bank bij de Kerels. “We zijn blij dat hij hier is, nu moet onze keeperstrainer niet meer fungeren als reservedoelman. Clepkens valt heel goed mee, hij ligt ook goed in de groep. Hij is natuurlijk al 27 jaar en heeft al wat clubs meegemaakt.”

OH Leuven
“De wedstrijd tegen Leuven wordt er een op het scherpst van de snee. Ze hebben dringend punten nodig en met hun enthousiast thuispubliek zal het zeker niet gemakkelijk worden voor ons. In het verleden hebben we daar punten gepakt, maar dat garandeert niets. In het verleden pakten we ook punten tegen Cercle, en daar verloren we vorige week.”

Kortrijk draait nog altijd goed mee in de bovenste regionen van de competitie. De ploeg van Vanhaezebrouck bezet een zevende plaats, op amper een puntje van Lokeren. “We willen die kloof zeker behouden, na volgende week staan er twee thuiswedstrijden op het programma. Daarin moeten we zeker punten pakken.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties