Analyse Spuwen De Draken in de terugronde nog vuur?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Spuwen De Draken in de terugronde nog vuur?
Foto: © SC

RAEC Mons begint morgenavond op Sclessin vol goede moed aan de terugronde. Toch schat onze redactie de kansen van de Henegouwers niet al te hoog in. Waarom zullen De Draken ook in de terugronde niet al te veel vuur spuwen?

Door Cédric De Volder

1. Bergen kon dit seizoen nog niet winnen

De eerste reden is even simpel als logisch. Cijfers liegen immers nooit. RAEC Mons sprokkelde de voorbije vijftien wedstrijden amper drie puntjes. Enkel tegen Cercle Brugge, Waasland-Beveren en OH Leuven werd niet verloren. Waarom zou het dan nu wel lukken?

2. Cedomir Janevski kan tij niet doen keren

Voor alle duidelijkheid: de Macedoniër treft – net als Enzo Scifo – geen schuld. Bergen heeft momenteel niet de kwaliteit in de spelerskern om te overleven op het hoogste niveau. Dat uit zich bij momenten in een naïeve speelstijl. Dat werd pijnlijk duidelijk in de thuiswedstrijd tegen KRC Genk. De Draken stortten zich vol in de aanval, waardoor enkele defensieve foutjes genadeloos werden afgestraft.

3. Een twaalfde man?

Bergen heeft geen twaalfde man om op moeilijke momenten op terug te vallen. Het Stade Tondreau blijft immers elke thuiswedstrijd halfleeg. Al wil Voetbalkrant.com toch een pluim op de hoed steken van de Dragon Side. De Henegouwse spionkop verdient respect voor de manier waarop ze hun troepen ook bij een achterstand blijven aanmoedigen. Al maakt twintig man wellicht weinig verschil…

4. Stade Tondreau kampt met overvolle ziekenboeg

Het zit de rode lantaarn ook allemaal niet mee dit seizoen. Ook voor de verplaatsing naar Standard kan Janevski geen beroep doen op Thomas Chatelle, Shlomi Arbeitman en Olivier Werner. Laatstgenoemde leek de voorbije maanden echter zichzelf niet. De 28-jarige doelman was vorig seizoen nog dé sterkhouder, maar laat zich tegenwoordig te vaak op foutjes betrappen.

5.Standard, Sporting Lokeren, Zulte Waregem…

Enkele overwinning kunnen wonderen doen. Enig probleem: De Draken kijken met Standard, Sporting Lokeren en Zulte Waregem tegen een loodzware start van de terugronde aan. En dat zal het vertrouwen wellicht nog dieper duwen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties