Biedt eindejaarsperiode nieuwe kansen voor De Bruyne?

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Biedt eindejaarsperiode nieuwe kansen voor De Bruyne?
Foto: © SC

Er wachten de ploegen in de Premier League enkele drukke weken. In de decembermaand kampen de clubs traditioneel met een overvolle kalender, zeker zij die op meerdere fronten actief zijn. Dat biedt nieuwe kansen voor spelers die weinig speelkansen krijgen, zo aldus Chelsea-coach Mour

Chelsea neemt het vanavond op tegen Basel en wil zich in die wedstrijd graag verzekeren van kwalificatie voor de volgende ronde in de Champions League. Op die manier wordt het duel tegen Steau een verplicht nummer en staan er in december ‘slechts’ acht competitieve wedstrijden op het programma.

"Heb deze periode gemist in Spanje en Italië"

Coach Mourinho kijkt alvast uit naar de eindejaarsperiode. “Ik hou van deze periode. De hele kern kan een rol spelen, niet alleen de basisploeg. Het is een periode waarin alleen de moedigen overleven, want het is hard met de opeenvolging van wedstrijden. Ik heb dit gemist in Spanje en Italië.” The Special One rekent dus ook op de invallers komende maand. “Iedereen zal de kans hebben om zich belangrijk te voelen en te tonen wat hij kan, ook zij die niet veel spelen. Het is een grote kans voor hen, dus ik probeer hen klaar te stomen.”

"Zou graag met 12, 13 of 14 spelers starten"

De Portugees herhaalt nog maar eens dat de keuzes niet altijd makkelijk zijn. “Ik zou graag met 12, 13 of 14 spelers starten omdat er spelers zijn die het verdienen om te spelen, zoals Juan (Mata). Als ik hem opstel, zullen mensen echter vragen waarom Hazard of Oscar niet spelen.”

Mourinho had het ook over De Bruyne en andere internationals die niet op een basisplaats kunnen rekenen. “Tegen West Ham speelde ik zonder Mata, die international is bij Spanje. Ik liet Schurrle, international bij Duitsland, eruit en De Bruyne, die wellicht de beste speler was bij België in de kwalificaties. Ik passeerde ook Willian, die er net twee wedstrijden opzitten heeft bij Brazilië. Voor mij is het een positief probleem, maar het is moeilijk voor hen en voor mij ook, want het doet mij geen plezier als ik hen uit de ploeg laat.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties