Het mondstuk van Vargas: "Kan zeker meerwaarde bieden"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Het mondstuk van Vargas: "Kan zeker meerwaarde bieden"
Foto: © SC

Ronald Vargas lijkt opnieuw helemaal de oude. De Venezolaanse middenvelder kwam na heel wat blessureleed opnieuw boven water bij Anderlecht en deed zijn geheim uit de doeken: een mondstuk. Opvallend, en daarom had Voetbalkrant.com een gesprek met sportarts Chris Goossens.

Een tijdje geleden was het nog een ware hype en gebruikten verschillende voetballers een mondstuk. Onder meer Igor De Camargo, Cristiano Ronaldo en Moussa Dembele deden een beroep op het mondstuk. “Heel je lichaam is erdoor in balans, omdat je je beet anders zet”, aldus Goossens aan onze redactie.

"Verkeerde beet brengt problemen op lagere niveaus met zich mee"

“Dat komt eigenlijk verder uit de osteopathie. Sommige spelers hebben blijkbaar problemen op het niveau van de kaak en dat brengt onevenwicht op lagere niveaus met zich mee. Eens je beet weer in evenwicht is, dan is dat onevenwicht op andere niveaus weg en zijn ook de mogelijke blessures verleden tijd.”

In eerste instantie zal Goossens nooit een beroep doen op het mondstuk, maar hij ziet wel een toegevoegde waarde. “Of het de speler concreet helpt, dat laat ik in het midden. Maar alles wat de persoon in kwestie kan helpen heeft zijn waarde. Dat zijn nieuwe evoluties en je moet natuurlijk wat meegaan met je tijd, hé.”

“Kim Clijsters heeft daar destijds ook haar voordeel uitgehaald. Maar het is naar mijn mening niet de enige techniek om de patiënt te helpen. Maar kijk, als Vargas zich goed voelt met dat mondstuk, dan is het ook een teken dat hij er echt baat bij heeft. Of het dan uiteindelijk wetenschappelijk bewezen is of niet, maakt weinig uit.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties