"Vandenbergh predikt realisme: "Puntje in Parijs zegt niet alles"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Vandenbergh predikt realisme: "Puntje in Parijs zegt niet alles"
Foto: © SC

RSC Anderlecht ontvangt morgen SL Benfica in de Champions League. De Belgische landskampioen moet winnen om de kansen op Europese overwintering intact te houden. Erwin Vandenbergh predikt dan weer realisme. "Ik vrees dat het behaalde puntje in Parijs niet alles zegt."

Door Cédric De Volder

SL Benfica hoopt morgen RSC Anderlecht definitief uit Europese koers te slaan. De Portugezen – die het zonder Oscar Cardozo moeten stellen – mikken immers nog steeds op de tweede plaats en de rechtstreekse kwalificatie op het kampioenenbal. Haalt paars-wit morgenavond de dansschoenen nog eens boven in het Astridpark?

Een overwinning is immers noodzakelijk voor de troepen van John van den Brom. “Maar er moet altijd gewonnen worden”, lacht Erwin Vandenbergh in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Al vrees ik dat het allesbehalve een simpele opdracht wordt om die derde plaats alsnog te pakken. We moeten realistisch blijven, hé.”

"Elk puntje in Champions League mooi meegenomen"

“Het behaalde puntje op het veld van Paris Saint-Germain zegt in dat opzicht niet alles”, gaat de voormalige aanvaller van onder meer Anderlecht, Lille OSC en de Rode Duivels verder. “De Parijzenaren hadden Anderlecht wellicht onderschat na de eerdere overwinning. Of paars-wit een kans maakt tegen Benfica? Elk puntje in de Champions League is momenteel mooi meegenomen. Bovendien kan ook het vertrouwen worden opgekrikt na die nederlaag op Mambourg.”

Her en der valt te horen dat deze campagne met Lucas Biglia, Milan Jovanovic en Dieumerci Mbokani in de rangen anders zou zijn gelopen. Daar is ook de voormalige Gouden Schoen het mee eens. “Er zijn geen volwaardige vervangers gehaald voor de vertrekkers”, besluit Vandenbergh. “Ik vind het dan ook niet kunnen dat de jongeren met de vinger worden gewezen. Je mag niet verwachten dat zo’n kerels de ploeg al gaan dragen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties