Vargas blikt terug: "Ik werd er zelfs depressief van"

Vargas blikt terug: "Ik werd er zelfs depressief van"
Foto: © SC

Ronald Vargas staat terug op een voetbalveld en dat kan de voetballiefhebber alleen maar toejuichen. De vraag is: is het deze keer voor lange tijd, want de voorbije jaren speelde de Venezolaan amper.

Zijn eerste minuten terug op het veld in eerste klasse waren alvast een succes, maar helemaal gerust kan je nooit zijn. "Na elke operatie heb ik al te horen gekregen dat de dokters me garandeerden dat de knieproblemen nu voorbij waren. Dat moet een dokter ook doen: zijn patiënt geruststellen", aldus Vargas. "Welke dokter wil zal je zeggen dat hij je binnen twee maand hoopt terug te zien? Ik neem het filosofisch op. Ik geloof dat elke blessure gebeurt voor een reden."

Toch verloor Vargas heel wat tijd door die opeenvolging van blessures. "Als ik alles bij elkaar tel ben ik misschien twee tot drie jaar kwijt. De revalidaties en dan de tijd om het ritme terug op te pikken... Ik heb nooit echt kunnen recupereren. De carrière van een voetballer is kort. Sinds mijn overgang van Club Brugge ben ik gegroeid na drie moeilijke jaren. Maar ik had dit misschien nodig."

Stoppen?

Sinds zijn laatste terugkeer ziet Vargas er heel wat geblokter uit. "Dat is niet zo verwonderlijk, want de laatste maanden zat ik meer in de fitnesszaal dan op een voetbalveld. In het begin moest ik mij naar de fitnesszaal slepen. Nu zie ik dat als een manier om aan blessurepreventie te doen."

Toch dacht ook hij op een gegeven moment aan stoppen. "Voor mijn laatste operatie in juli heeft dat door mijn hoofd gespookt. Mensen spraken mij continu aan over mijn periode bij Club Brugge. Dat maakte mij ongelukkig. Ik werd er zelfs depressief van. Mijn makelaar en familie hebben mij toch kunnen overtuigen om voort te doen. Ik ben een kniespecialist in Londen gaan bezoeken. Ik vroeg hem om eerlijk te zijn. En hij zei dat ik mijn oude niveau kon halen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties