Benfica knikkert Anderlecht uit Europa

Benfica knikkert Anderlecht uit Europa
Foto: © SC

SL Benfica heeft vanavond met 2-3 gewonnen van RSC Anderlecht. Het verlies betekent meteen het einde van het Europese avontuur voor paars-wit.

Cédric De Volder in Anderlecht

John van den Brom toverde enkele verrassingen uit zijn hoed voor de clash met SL Benfica. Cheikhou Kouyaté kreeg een rol op het middenveld toebedeeld, terwijl Bram Nuytinck zijn rentree in de basiself mocht vieren. Demy de Zeeuw en Luka Milivojevic moesten dan maar genoegen nemen met een plaats op de (verwarmde) bank.

Hannu Tihinen – die in het verleden nog enkele leuke Europese avonden meemaakte in het shirt van de landskampioen – kwam het publiek groeten.  De Fin leek echter vooral de Portugezen te inspireren. Lazar Markovic probeerde het van ver, maar Silvio Proto zag het leer naast zijn kooi zoeven. Anderlecht kon daar in de beginfase bitter weinig tegenover zetten. De slordigheden stapelden elkaar op.

Portugees buitenspel?

Iets na het kwartier stak paars-wit de neus aan het venster. De inzet van Massimo Bruno werd echter gepareerd door doelman Artur. Maar in de herneming was het toch prijs. Chancel Mbemba – moederziel alleen gelaten na een hoekschop – tikte het leer onder de Portugese goalie door, 1-0.

Anderlecht bleef voor de rust levensgevaarlijk op hoekschoppen. Een tweede treffer hing in de lucht, maar Benfica had de douchekraan ondertussen ijzig koud gedraaid. De paars-witte verdediging vergat Nemanja Matic op een vrije trap. De Servische international kreeg  - weliswaar randje buitenspel - zelfs de tijd om een sigaretje op te steken en vervolgens een hoek uit te kiezen, 1-1 en alles te herdoen.

The Art of Victo…

Na de koffie volgde al snel een tweede opdoffer voor paars-wit. Nicolas Gaitan vertrok op de eigen helft en liep alles en iedereen voorbij. Zijn inzet schampte af op Mbemba en versloeg een verbouwereerde Proto. Van den Brom gooide daarop Frank Acheampong in de strijd, maar de hoofdstedelingen kregen aanvankelijk geen voet aan de grond. Vooral Aleksandar Mitrovic leek weinig zin te hebben in een potje voetbal.

Het lichtpuntje bij de landskampioen luisterde vanavond naar de naam Anthony Vanden Borre. De flankverdediger dweilde onvermoeibaar zijn flank af en schotelde Massimo Bruni dé perfecte assist voor. De Italobelg twijfelde niet en knalde het leer staalhard in de korte hoek, 2-2. Het sein voor Anderlecht om vol in de aanval te gaan. Al werkte de scheidsrechter niet mee. De Italiaan zag buitenspel en keurde in de slotseconden een doelpunt af. Alvast een twijfelachtige beslissing.

Het was ook Benfica dat voor de 2-3 tekende. De Portugezen toonden zich vlijmscherp op een counter en Rodrigo schoof het leer voorbij Proto. Op die manier verdwijnt Anderlecht zonder glans van het Europese toneel. John van den Brom kan zich ten volle concenteren op onze pintjesliga. Een objectief dat meer dan ooit op één komt te staan in Brussel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Champions League

Nieuwste reacties