Spektakelrijke Turkse topper eindigt onbeslist

Timothy Collard

Fenerbahçe en Besiktas hielden elkaar zaterdagavond in bedwang na een spektakelrijke topper. De wedstrijd had zowat alles: zes doelpunten en een rode kaart.

Fenerbahçe begon als favoriet aan de klepper op speeldag 13. De leider telde zeven punten meer dan Besiktas, de nummer drie. Hoe dan ook waren het de bezoekers die het best van start gingen. Sahan opende de score na negen minuten spelen.

De Turkse leider was echter niet aangedaan en reageerde al even snel via Emenike, die de 1-1 tegen de touwen prikte. Daarna viel het even stil, maar in de slotfase van het eerste bedrijf viel nog heel wat te noteren.

Almeida ontbindt zijn vleugels
Eerst pakte Meireles rood, maar zelfs met tien man slaagde Fenerbahçe erin om op voorsprong te komen via Sow. De bezoekers zetten de scheve situatie echter nog voor de rust recht: Hugo Almeida hielp zijn team in zijn eentje aan een 2-3-voorsprong.

Kuyt red Fenerbahçe
In de tweede helft leken we lange tijd af te stevenen op een zege van Besiktas, maar in de slotfase knokte Fenerbahçe terug. Dirk Kuyt tekende zeven minuten voor affluiten voor de 3-3 en het bijbehorende punt voor de leider.