Ajax boekt eenvoudige zege

Joris De Wolf

Ajax kende weinig problemen op het veld van ADO Den Haag. De Amsterdammers wonnen met 0-4. Door deze overwinning komt Ajax opnieuw op kop van het klassement. Vitesse kan die koppositie deze namiddag terug overnemen, dan moeten ze wel winnen tegen Cambuur.

In de eerste helft hadden de Amsterdammers het overwicht. De eerste kans was voor Viktor Fischer, maar hij zag zijn schot naast gaan. Na tien minuten spelen was het dan toch een eerste keer raak. Davy Klaassen opende de score met het hoofd. Nadien verwaterde het spel van Ajax een beetje. Fischer kon voor de pauze toch nog de score verdubbelen. Hij scoorde met een afstandschot.

Na de koffie kwamen de bezoekers het best uit de kleedkamer. Opnieuw Fischer met een dot van een kans, maar hij legde de bal naast de kooi van Coutinho. Twintig minuten voor affluiten bezegelde Ricardo Van Rhijn het lot van ADO Den Haag, hij haalde van buiten de zestien verschroeiend uit, Coutinho zag er niet goed uit en de bal rolde tergend traag over de lijn. In de slotfase kon invaller Bojan Krkic nog aandikken tot 0-4.