"Dury laat offensieve spelers wat meer vrij"

"Dury laat offensieve spelers wat meer vrij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Met de derby tussen KV Kortrijk en Zulte Waregem staan ook twee tactisch sterke trainers tegenover elkaar, die de successen bij hun teams aan elkaar rijgen. Sven Kums zit nu onder de hoede van Francky Dury, maar werd ook enkele jaren door Hein Vanhaezebrouck getraind.

Aernout Van Lindt in Waregem

“Ik heb respect voor beide trainers”, steek Kums van wal. “Ze slagen er beiden in om met een klein budget toch goede resultaten te halen en mee te spelen voor de top-6. Als Kortrijk die top-6 ook dit seizoen weer zou halen, zou dat voor een club met bijna het kleinste budget in de Jupiler Pro League een heel mooie zaak zijn.”

De coaches spelen daar zeker hun rol in: “Beiden zijn tactisch heel sterk. Ze zijn heel gedreven en hebben een klare kijk op voetbal”, legt de middenvelder van Zulte Waregem het succes van de coaches uit. “De analyses die we krijgen zijn altijd tot in de puntjes voorbereid en uitgekiend. En ze spreken ook beiden wanneer het nodig is individueel met hun spelers, maar doen dat niet iedere dag. Dat is ook niet nodig.”

Zijn er dan verschillen tussen beide trainers? “Dat is een moeilijke vraag”, is Kums eerlijk. “Hein hield misschien wat meer van zijn tactiek om op die manier de klus te klaren, terwijl Francky zijn offensieve spelers wat meer vrij laat om te voetballen. De nadruk ligt ook wat meer op combinatievoetbal. Maar ik werkte onder beide coaches heel graag.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties