Late zege houdt Sociedad in top-zes

Caroline Tonnelier

Real Sociedad boog gisteren op het veld van Espanyol Barcelona een 1-0 achterstand om en pakte dankzij een late treffer nog de volle buit. De Basken nemen daardoor de zesde plek opnieuw over van Getafe. Onderaan het klassement behaalde Celta een belangrijke zege tegen Almería.

Espanyol-Real Sociedad 1-2

Net na het halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong via Córdoba. De Catalanen verloren in de tweede helft met de doelpuntenmaker en Sergio García twee offensieve sterkhouders met een blessure en kropen massaal terug voor eigen doel. Real Sociedad profiteerde van het terugplooien van de thuisploeg en kwam halfweg de tweede helft langszij via Griezmann. Kort voor het einde werd Stuani met een owngoal de antiheld bij Espanyol.

Celta-Almería 3-1

Goed nieuws voor de fans van Celta de Vigo. De ploeg uit Galicië kon voor het eerst dit seizoen de drie punten thuishouden. De match kon met een vroege tegengoal van Suso nochtans niet slechter beginnen voor het team van Luis Enrique. Aan de rust had Orellana de stand echter alweer in evenwicht gebracht. Nog voor het uur was de match gespeeld  met treffers van Oubiña en Charles. Een verdiende zege voor Celta, dat een goede zaak doet in de degradatiestrijd.