Reactie Maes: "Harbaoui moet hier boven staan"

Maes: "Harbaoui moet hier boven staan"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Peter Maes haalde na een uur Hamdi Harbaoui naar de kant in en tegen Bergen. De Lokerenspits gunde zijn coach geen blik en trok ontgoocheld de kleedkamers in. Na de wedstrijd temperde de trainer, maar hij gaf toch ook een tip aan de Tunesiër.

Aernout Van Lindt in Bergen

"Als we zelf kunnen scoren, dan is het misschien een andere wedstrijd", begon Maes. "In de eerste helft hebben we gefaald wat betreft agressiviteit en collectiviteit, na de pauze hebben we de kansen niet afgemaakt. Dan kan je geen wedstrijd winnen."

Hét gespreksonderwerp was echter de wissel van Harbaoui voor Dutra: "Ik wilde gewoon eens met een ander type spits proberen in het laatste halfuur", aldus de trainer. De Tunesiër zelf gunde zijn coach geen blik. Na Overmeire vorige week al een tweede geval van 'muiterij' binnen de Wase club? "Nee, je moet die ontgoocheling durven begrijpen", verdedigt Maes zijn spelers.

"Niet slim om te gaan spreken over transfers"

Maar toch: "Het is niet slim van hem om te gaan spreken over transfers in de krant. Als je dan een paar mindere wedstrijden afwerkt, dan gaan de fans zich sneller tegen je gaan keren. Als een concurrent voor jouw plaats het dan goed doet zoals Dutra tegen Mechelen, dan kan er druk komen. Harbaoui moet daar boven staan", geeft Maes een tip aan zijn spits.

En Harbaoui zelf? Die was niet echt bereikbaar voor commentaar. Als een schicht probeerde hij de pers te ontwijken in de perszaal: "J'ai pas d'envie", was zijn duidelijke antwoord.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties