FM: Jan Vertonghen naar PSG

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 6 reacties
FM: Jan Vertonghen naar PSG
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voetbalkrant.com kijkt de komende weken in de glazen bol van het nieuwe Football Manager 2014. We bekijken hoe het de 25 meest recent opgeroepen Rode Duivels verging in hun carrière. Vandaag is het de beurt aan Jan Vertonghen.

Clubniveau

Sterke Jan bouwt een succesvolle carrière uit. Na het huidige seizoen verkast hij voor een dikke 23 miljoen euro naar het Franse Paris Saint-Germain. Daar blijft hij vier jaar een onbetwiste basisspeler. In zijn vijfde seizoen krijgt hij zware concurrentie en komt hij af en toe op de bank terecht.

Op zijn 32e kiest hij ervoor om nog een groot voetballand aan te doen. Na Engeland en Frankrijk waagt hij zijn kans in de Serie A bij Fiorentina. Na zijn derde seizoen zakken de Florentijnen helaas naar de Serie B. Na drie wedstrijden in de tweede klasse kiest hij in augustus eieren voor zijn geld. De dan 35-jarige Vertonghen gaat depanneren bij Southampton in de Premier League.

Na één seizoen en tien optredens hangt hij de schoenen aan de haak. Enkele jaren na zijn pensioen wordt hij hoofd jeugdopleiding bij Racing Genk.

Nationale ploeg

Bij de Rode Duivels is Vertonghen incontournable. Hij schopt het in zijn lange interlandcarrière tot basisspeler in het elftal aller tijden van België. Vertonghen maakt een heleboel grote tornooien mee en verzamelt in totaal 135 interlands waarin hij vijf keer tot scoren komt.

Eretitels

Vertonghen mag gedurende zijn carrière enkele keren naar de IKEA om een nieuwe trofeeënkast op de kop te tikken. Hij wint bij Spurs de FA Cup, maar het is bij PSG dat hij de meeste prijzen pakt. Met de olierijke Franse club haalt hij vijf jaar op een rij de Ligue 1 binnen. In tussentijd voegt hij ook nog twee maal de Supercup en twee keer de Ligabeker aan het rijtje toe.

Kijk zelf hoe het de andere Duivels vergaat!

Haal Football Manager in huis en probeer de carrières van Sir Alex, Monsieur Wilmots, Señor Guardiola of The Special One te evenaren. Naast PC en Mac is het nu ook beschikbaar voor Linux. U kan het spel HIER bestellen. Het enige waar u moet voor uitkijken is de verslavingsfactor. Zorg tijdens het spelen steeds dat de kat voldoende eten heeft, steek eventueel The Notebook in de DVD-speler voor vrouwlief en probeer dan eeuwige roem te vergaren als coach.

Bent u benieuwd naar de prestaties van de andere Rode Duivels? Klik dan HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties