Wilmots veeleisend: "Ik verwacht krampen van mijn spelers na elke WK-match"

Wilmots veeleisend: "Ik verwacht krampen van mijn spelers na elke WK-match"
Foto: © SC

Volg België nu via WhatsApp!

Vrijdag weten de Rode Duivels tegen wie ze moeten spelen op het WK in Brazilië. In La Dernière Heure blikt bondscoach Marc Wilmots al vooruit naar de trekking... en naar het WK zelf.

België zit in pot 1 bij de loting en vermijdt toplanden als Spanje, Duitsland, Argentinië en Brazilië. "Chili zou ik liever ook niet trekken", vertelt Wilmots. "Zij halen het niveau van Colombia en hebben met Arturo Vidal en Alexis Sanchez enkele topspelers. Bovendien zijn die Zuid-Amerikanen allemaal bijzonder hard. Na Colombia hadden al mijn spelers blauwe plekken."

Maar uit die match leerde Wilmots ook dat talent niet genoeg is. Zijn spelers moeten zelf ook het nodige karakter aan de dag leggen. "We moeten correct blijven, maar mogen niet te vriendelijk zijn", knikt Wilmots. "We mogen ons niet laten doen. Iedereen zal er vol voor gaan op het WK. Na elke WK-match die ik speelde, had ik krampen. Ik verwacht dat ook van mijn spelers."

De selectieheer kijkt bovendien al verder dan de eerste ronde. "Ik mik op de achtste finales", aldus Wilmots. "En daarna zien we wel weer verder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties