Broos gaat voor zware groep: "Mexico, Kameroen en Engeland"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Broos gaat voor zware groep: "Mexico, Kameroen en Engeland"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zowat heel voetbalminnend België leeft vol spanning toe naar de WK- loting van vanavond. Na twaalf jaar zijn de Rode Duivels nog eens present op een groot toernooi. Er rest ons nog één vraag: wie worden onze tegenstanders in de eerste ronde?

Voetbalkrant.com polste bij analist Hugo Broos naar zijn droomgroep op het WK. In tegenstelling tot verschillende andere analisten, gaat de ex-coach van Anderlecht en Club Brugge zowaar voor een - met enige overdrijving - ‘groep des doods’.

"Mexico zou mooi zijn. Daar hebben we toch allemaal goeie herinneringen aan overgehouden?"

Op een haalbare kaart hoopt Broos niet. “Een haalbare kaart, wat is dat? Op zo een groot toernooi zijn er geen hapklare brokken meer over. Ieder land zit op het maximum van zijn kunnen en heeft geknokt om op het WK te geraken.”

Maar een droomgroep heeft Broos wel al in gedachten. “Ik denk dat het voor België leuk is om uit te komen tegen een land als Mexico. We hebben toch allemaal goeie herinneringen overgehouden aan het toernooi in ’86, of niet? Verder zou ook een Afrikaans land als Kameroen niet misstaan in onze groep. Liever Kameroen dan Ivoorkust, want dat is toch een ander paar mouwen.”

"Ik denk dat de Engelsen ons het beste liggen van alle landen uit pot 4"

En moet er uit pot 4 een absolute klepper komen, of liever pakweg Griekenland? “Één land uit die onvoorstelbare vierde pot wil ik vermijden: Nederland. Anders gaat de focus alleen maar op de strijd België-Nederland liggen en dat is niet nodig. Griekenland is dan weer een heel defensief ingestelde ploeg, dus liever niet.”

“Dan blijven er nog toppers over als Portugal, Italië en Frankrijk. Maar doe mij toch maar Engeland dan. Ik denk dat de Engelsen ons het beste liggen als je alle landen uit pot 4 naast elkaar legt. Of we kunnen overleven in een groep met Kameroen, Mexico en Engeland? Gezien de prestaties van de nationale ploeg de voorbije twee jaar, moet dat lukken. Maar het blijft natuurlijk een WK.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties