Onze droomgroep: Nederland, Algerije en Honduras

Onze droomgroep: Nederland, Algerije en Honduras
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Iedereen kijkt uit naar straks, wanneer de Rode Duivels weten tegen welke landen ze zullen uitkomen op het WK in Brazilië. Iedereen heeft zijn mening over tegen wie we willen uitkomen en zo ook onze redactie.

We brachten de hoofden bij elkaar en kwamen uiteindelijk bij meerderheid van stemmen tot volgende conclusie. Onze droomgroep is er eentje met Nederland, Algerije en Honduras.

2 haalbare kaarten

Met Algerije en Honduras kiezen we voor twee van de meest haalbare kaarten uit de diverse potten. Dat was ook wat de mening van Jan Ceulemans, in gesprek met Voetbalkrant.com. "In een groep met landen als Algerije heb je meer kans om door te gaan. Er zijn groepen waarvan je meteen weet dat er een land is dat niet zal doorgaan, ook al verdiend het dat - zoals in de Champions League. Dat moet je vermijden."

"Laat Griekenland, Algerije en Honduras maar komen", deelde Francky Van Der Elst die mening. "Ik kies bewust voor een groep die niet spectaculair is."

1 burenduel

En met Nederland kiezen we voor het land waar we altijd wel graag tegen spelen: onze Noorderburen uit Nederland. Een zeer belangrijk duel zou het worden, en op eindrondes zorgt het altijd voor iets extra. Zo was de WK-match op het WK 1998 het toenmalig meest bekeken programma ooit (bijna 2 miljoen kijkers) op de Belgische televisie.

Maar daarin schuilt volgens Hugo Broos ook het gevaar: "Laat ons Nederland maar vermijden. Anders gaat alles enkel over die wedstrijd."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties