Rednic twijfelt over zijn aanvallers: "Ze staan er niet"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 9 reacties
Rednic twijfelt over zijn aanvallers: "Ze staan er niet"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Bij Gent begint het na vier overwinningen op een rij te lopen, maar voorin zit Mircea Rednic nog met een probleem. Geen van beide spitsen, noch Privat, noch Pedersen, lijkt te renderen.

Sander De Graeve in Gent

"Ze zijn er, maar ze staan er niet, snap je? Ze missen allebei ritme, maar ik heb geen tijd om oefenmatchen in te plannen op dit moment van het seizoen. Het is wel positief dat Pedersen al twee weken voluit kon trainen." Rednic geeft wel aan dat Pedersen nog een ander type speler rond zich nodig heeft.

"Pedersen is een echte vos, hij bijt op de juiste momenten, maar hij heeft een beer nodig die alles rond hem opknapt. Ik vond dat hij tegen Leuven veel te geïsoleerd was. Hij zal beter renderen in een systeem met twee spitsen, maar we kunnen ons systeem niet omgooien voor één speler. Hij moet zich ook aanpassen, maar hij begrijpt dat."

"Hannes paste zich sneller aan dan Hubert"

Voor vanavond was verder Christophe Lepoint twijfelachtig, maar de verwachting is dat hij zal spelen. "Hij heeft last van zijn nek", aldus Rednic. De voorbije weken had de middenvelder die centraal achterin depanneert al blessures aan de ribben en de knie. "We vragen veel van Christophe. Na de match van vanavond ga ik hem drie dagen verlof geven om te recupereren."

Rednic had het op de persbabbel ook nog over Hubert en Van Der Bruggen, die voor één plaats strijden. "Hannes zal waarschijnlijk spelen, hij heeft zich sneller aangepast aan het systeem. De balcirculatie is beter met hem erbij en we spelen dan ook meer in de diepte. Hubert werkt goed en heeft goed gereageerd, maar moet zijn speelstijl aanpassen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties