Speeldag 19: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Speeldag 19: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Dit weekend staat speeldag 19 op het programma. Op zaterdag kijken we uit naar de strijd om de zesde plaats tussen Sporting Lokeren en KV Kortrijk. Zondag staan er twee krakers op het programma en kunnen we spreken over een kleine Super Sunday.

Het gevecht om Play-off I

Zaterdag kijken we vooral uit naar de partij tussen Sporting Lokeren en KV Kortrijk op Daknam. De winnaar van die wedstrijd blijft zeker een week lang op plaats zes staan. De strijd voor die plek leek lange tijd vooral tussen die twee ploegen te gaan, maar met Gent kwam er een derde hond in het kegelspel. Bij een gelijkspel tussen Lokeren en Kortrijk kan Gent immers naar plaats zes stijgen.

Examenweek voor Gent

We zitten midden in de examenperiode en ook voor Gent staan er drie hoofdvakken op het programma. In één week tijd ontvangen de Buffalo's Anderlecht, Kortrijk en Club Brugge in de Ghelamco Arena. In die eerste partij tegen de landskampioen zal al moeten blijken of het voorzichtige optimisme in de Arteveldestad gerechtvaardigd is.

Mini-Super Sunday

Naast Gent-Anderlecht spelen de andere toppers ook op zondag. Dé kraker is het onderonsje tussen Genk en Standard in het oosten van het land. Racing Genk staat voor een gevaarlijke verplaatsing naar Sclessin. Club Brugge trekt verder op bezoek bij Charleroi. In de balans mogelijk de leidersplaats indien Standard punten laat liggen. Zulte Waregem probeert tot slot in eigen huis de drie punten te verzekeren tegen Lierse. Het wordt een spannende zondag met meerdere mogelijke positiewissels.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties