Interview Van der Elst pleit voor zelfde Anderlecht-elftal: "Aanpassen draait zelden goed uit"

Van der Elst pleit voor zelfde Anderlecht-elftal: "Aanpassen draait zelden goed uit"
Foto: © SC

Super Sunday dit weekend, met de nadruk op de Clasico natuurlijk. Standard-Anderlecht belooft weer vuurwerk en wij lieten Franky Van der Elst even vooruitblikken op een wedstrijd die altijd wel schrijfvoer zal opleveren.

Door Johan Walckiers

Standard en Anderlecht, de rivaliteit zit diep, zelfs al voor het incident met Witsel en de tweevoudige titelstrijd tussen beide is dit de wedstrijd die niemand onberoerd laat. Franky Van der Elst waagt zich alvast aan een voorspelling. "Ik verwacht een overwinning van Standard", laat 'The Fox' weten aan Voetbalkrant.com. "Maar goed, er speelt veel mee. Anderlecht speelde ook een sterke tweede helft tegen Gent met enkele verrassende positiewissels, maar die wel goed uitdraaiden. Bruno speelde een fantastische match centraal en Tielemans was ook heel goed, zowel links als centraal."

"Been heeft aangepast tegen Standard"

De keuze voor Standard is echter weloverwogen. "Als Standard speelt zoals tegen Genk gaat Anderlecht het heel lastig krijgen", aldus Van der Elst. "Er gaat heel veel power, dreiging en snelheid van dat team uit. En dan heb je een paar spelers die met één actie het verschil kunnen maken: Batshuayi, Ezekiel, Mpoku en Mujangi Bia. Maar je weet natuurlijk wel nooit welke versie van die spelers die op het veld gaat komen. Bij Batshuayi bijvoorbeeld kan het de ene week alles zijn en de andere niets. En hetzelfde geldt ook voor de anderen."

Maar moet Van den Brom nu gaan aanpassen in functie van de tegenstander? "Goh, ik zou niet al te veel veranderen. Mario Been heeft dat vorige week gedaan en dat is niet goed uitgedraaid. Trouwens, dat draait zelden goed uit. Dat hebben we dit seizoen al genoeg gezien. Het valt natuurlijk af te wachten of Kljestan hersteld geraakt, maar Praet zie ik toch de plaats van Bruno niet innemen, want die was centraal heel goed. En met Tielemans heb je heel wat voetballend vermogen bij in je ploeg."

"Tielemans? Wat een flair en ogenschijnlijk gemak"

En van die Tielemans is Van der Elst zwaar onder de indruk. "Wat een talent! Hij heeft nu al op verschillende plaatsen gespeeld en doet dat telkens met heel veel flair en ogenschijnlijk gemak. Geweldige voetballer op zijn 16 jaar!"

Maar tegen de bonken van Standard moet je ook iets kunnen tegenover stellen. "Standard kan heel enthousiast spelen. Niet altijd even zuiver, maar wel gedreven. Ik verwacht weer een felle match. Niet zoals vorig jaar toen die match eigenlijk stilgelegd had moeten worden, maar ik hoop op felheid zonder over de schreef te gaan."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties