"Geen spelersvrouwen op het WK? Gaat misschien bevrijdend werken"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
"Geen spelersvrouwen op het WK? Gaat misschien bevrijdend werken"
Foto: © SC

Marc Wilmots liet vanochtend in de kranten optekenen dat de spelersvrouwen tijdens het komende WK niet hoeven af te zakken naar Brazilië. De bondscoach wil dat zijn spelers in alle rust kunnen toeleven naar de wedstrijden.

Voetbalkrant.com ging ten rade bij Stéphane Demol, die zelf twee wereldbekers meemaakte. Hoe kijkt hij daar precies tegenaan? “Ik denk dat dat evenveel voordelen als nadelen met zich meebrengt. Ik kan niet zeggen of het zal helpen voor betere prestaties, maar ik respecteer de keuze van Wilmots”, aldus de oud-international.

Voor zulke zaken moet je in eerste instantie eens naar je groep luisteren, maar uiteindelijk moet je als coach toch de knoop doorhakken. Ikzelf heb geen voorkeur in dit verhaal. Voor sommige spelers gaat dat misschien beginnen te wegen, maar voor anderen gaat het misschien bevrijdend werken, hé.”

"Ze weten wat ze moeten doen als ze hun vrouwtje willen zien, hé"

Wilmots gaf aan dat hij wel een toegeving wil doen, maar dat de Rode Duivels dan wel eerst de halve finales moeten bereiken. “Ze weten wat ze moeten doen als ze hun vrouwtje willen zien, hé. Maar ik zou mijn ticket toch nog niet bestellen moest ik van hen zijn”, lacht Demol.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties