Poppe: "Wij zijn het Beerschot van vorig seizoen niet"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 12 reacties
Poppe: "Wij zijn het Beerschot van vorig seizoen niet"
Foto: © SC

Waasland-Beveren staat opnieuw voor een wedstrijd van de waarheid. Dirk Poppe wil tijdens de wintermercato echter geen buslading nieuwkomers droppen op de Freethiel. "Wat is de meerwaarde van een speler die zes maanden inlooptijd nodig heeft?"

Door Cédric De Volder

Waasland-Beveren kampeert nu al enkele weken onder de rode lijn in de Jupiler Pro League. De Leeuwen krijgen zaterdag tegen Lierse SK echter een nieuwe kans om de aansluiting te maken. Ook Dirk Poppe beseft in welke situatie zijn club is verzeild, maar weigert te panikeren.

“We spelen tegen Lierse een echte zespuntenwedstrijd”, erkent de algemeen manager in een gesprek met Voetbalkrant.com. “Ik hoop dan ook dat dit eindelijk de partij van de aansluiting zal betekenen. Of het recente puntengewin van RAEC Mons voor ongerustheid zorgde? Waasland-Beveren moet vooral naar boven kijken.”

"Nieuwkomers moeten onmiddellijke versterking betekenen"

Ondertussen nadert de transferperiode met rasse schreden. Welke hete ijzers heeft de fusieclub in het vuur hangen? “Ik geloof eerlijk gezegd niet in winterversterkingen”, verrast Poppe. “In ons geval moeten er al spelers komen die een onmiddellijke meerwaarde betekenen en het Belgisch voetbal kennen.”

“En dan stoten we meteen op het prijskaartje”, gaat Poppe verder. “Bovendien hopen we Aboubakar Oumarou en Rami Gershon binnenkort te recuperen. Misschien zijn die twee jongens wel onze twee beste transfers van het seizoen? Ik heb alleszins nog vertrouwen in onze spelersgroep.”

"Bij Beerschot dacht het bestuur dat er niets aan de hand was"

Toch beseft de algemeen manager van De Leeuwen dat het vijf voor twaalf is op de Freethiel. “De club bevindt zich inderdaad in een penibele situatie”, besluit Poppe. “Ik ben niet naïef en besef dat we elke week zullen moeten knokken voor het behoud. Maar wij zijn het Beerschot van vorig seizoen niet, hé. Daar dacht het bestuur dat er niets aan de hand was.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties