Preud'homme: "Gent maakt proces naar top door"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 6 reacties
Preud'homme: "Gent maakt proces naar top door"
Foto: © SC

Club Brugge neemt zondag een kijkje in de Ghelamco Arena van KAA Gent. Michel Preud'homme keert alvast met een goed gevoel terug naar zijn voormalige werkgever. "Ik heb nog steeds een goede band met de mensen van Gent."

Cédric De Volder in Brugge

Michel Preud'homme was tussen 2008 en 2010 werkzaam in het toenmalige Jules Ottenstadion. De Luikenaar speelt voor het eerst sinds zijn terugkeer tegen De Buffalo's. “Ik ben in de beste omstandigheden vertrokken bij Gent en kreeg bij mijn terugkeer in België zelfs een pak felicitaties uit die hoek”, vertelt de blauw-zwarte T1. “Al heb ik de voorbije seizoenen nogal wat huizen gehad, hé” (lacht)

"Gent doet me denken aan Charleroi"

Sinds het vertrek van de voormalige oefenmeester van onder meer FC Twente en Standard brak Gent amper nog potten. “Maar ik ken het huis daar toch een beetje”, legt Preud'homme uit. “Gent zit momenteel in een proces naar de top. Ze hebben een schitterend stadion neergepoot en zitten op schema. Je kan nu eenmaal niet alles tegelijkertijd verwachten.”

De Buffalo's kamperen momenteel op een achtste stek. Het tweede geklasseerde Club mag in principe dus geen problemen kennen met de Oost-Vlamingen? “Nee, toch niet”, is Preud'homme duidelijk. “Gent heeft een zwarte pagina omgeslagen en speelt opnieuw mee om de POI-plaatsen. Vooral hun aanvallend compartiment is op dreef. Ze doen me een beetje denken aan Sporting Charleroi.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties