Windpokken voor Colpaert, Habibou twijfelachtig

Windpokken voor Colpaert, Habibou twijfelachtig
Foto: © SC

Zulte Waregem neemt het morgenavond in zijn laatste thuiswedstrijd van het jaar 2013 op tegen Oostende. Essevee gaat op zoek naar een ongeziene 31 op 33 aan de Gaverbeek, maar het moet dat zeker zonder Steve Colpaert en mogelijk ook zonder Habib Habibou doen.

Aernout Van Lindt in Waregem

“We moeten het nog bekijken met Habibou, maar hij is twijfelachtig voor morgen. Hij heeft wat last van de hamstrings. Hij speelt al een tijdje tegen 60-70%”, weet Dury.

En dat is geen ideale oplossing: “Tegen Cercle Brugge viel hij in, maar halverwege zijn invalbeurt zag je hem ook inhouden bij een diepe bal.” Rust zou hem goed kunnen doen. Het is zelfs niet zeker of Habibou de match in Anderlecht zal halen.

Colpaert: windpokken

Wie er zeker niet bij is tegen Oostende én Anderlecht, is verdediger Steve Colpaert. “Hij is nog altijd ziek. Hij heeft de windpokken”, aldus Dury. “Hij voelde zich niet lekker voor de match tegen Kazan, maar kon toch nog spelen. De dag nadien is het uitgebroken.”

“Zoiets kan lang nazinderen. Hij zit nu in een fase dat het ergste achter de rug is, maar echt aan het genezen is hij nog niet. Hij zal dus niet meer in actie komen dit jaar.”

Voor de rest is iedereen fit bij Zulte Waregem, ook Thorgan Hazard – die tegen Cercle Brugge in de Beker van België uit voorzorg aan de kant werd gehouden met lichte hinder aan de kuit.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties