Club-voorzitter: "Nieuw stadion is competitievervalsing"

Club-voorzitter: "Nieuw stadion is competitievervalsing"
Foto: © SC

Bart Verhaeghe, voorzitter van Club Brugge, heeft een open brief gestuurd aan het Uitvoerend Comité van de KBVB. Volgens Club is de nota "een oproep tot een open en constructieve discussie over de manier waarop de KBVB zich op een duurzame wijze ten dienste kan stellen van de Belgische clubs."

"Het zijn hoogdagen voor de Belgische nationale ploeg", schrijft Verhaeghe. "Nog nooit waren de Rode Duivels zo populair en nooit eerder waren de nationale gevoelens rond het Belgische voetbal zo intens.
Het lijkt alsof de huidige generatie Rode Duivels het Belgische voetbal een nieuw elan gegeven heeft."

"Maar ik vind het belangrijk dat we ons niet laten meeslepen in de roes waarin iedereen momenteel lijkt te verkeren. Daarom wil ik graag een aantal kritische bemerkingen en suggesties formuleren, in het belang van het Belgische voetbal als geheel."

HIER kan u de volledige nota lezen.

Nationaal stadion = competitievervalsing

En daarbij neemt hij vooral het nieuwe voetbalstadion dat de KBVB wil bouwen op de korrel. Hij spreekt van competitievervalsing omdat Anderlecht ook gebruik zou mogen maken van het stadion.

"Wij juichen ieder initiatief om de Belgische stadioninfrastructuur te verbeteren principieel toe. Het heeft echter geen enkele zin om slechts één of twee clubs in een state-of-the-art stadion te laten spelen, terwijl de rest van het Belgische voetbal blijft aanmodderen in verouderde infrastructuur. Dergelijke aanpak zorgt niet alleen voor een scheefgetrokken competitie met twee snelheden, maar staat ook de structurele groei van de Belgische clubs als kweekvijver voor nieuw talent in de weg. Door één tempel te bouwen in Brussel zal het algemeen niveau van het Belgische voetbal er niet op vooruitgaan."

Verhaeghe stelt vast dat in andere landen de nationale ploeg in verschillende stadions gaat spelen. "Daarom stel ik voor dat de nationale ploeg ook in België zou spelen in àlle stadions die FIFA-conform zijn en dat daar een marktconforme huur voor betaald wordt. RSC Anderlecht kan daarin een voorbeeldfunctie vervullen door zelf en op eigen kracht een nieuw stadion te realiseren, zodat Anderlecht niet als gastploeg in een nationaal stadion hoeft te spelen, maar de nationale ploeg op geregelde tijdstippen te gast kan zijn in het Anderlechtstadion."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties