Volgt Nederlands bondscoach André Villas-Boas op?

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Volgt Nederlands bondscoach André Villas-Boas op?
Foto: © SC

Louis van Gaal is goed op weg om de nieuwe coach van Tottenham Hotspur te worden. De Nederlander schept ook meteen duidelijk omtrent zijn huidige functie bij het Nederlands elftal. "Een duobaan in geen optie."

Jan Vertonghen, Moussa Dembélé en Nacer Chadli krijgen wellicht Louis van Gaal als nieuwe coach bij Tottenham Hotspur. De 62-jarige bondscoach ligt immers in pole-position om de ontslagen André Villas-Boas op te volgen.

Enig probleem: van Gaal is momenteel nog steeds selectieheer van Oranje. De voormalige coach van FC Barcelona, Ajax en Bayern München heeft bij de Nederlandse voetbalbond nog een contract tot na het wereldkampioenschap van volgend kalenderjaar.

"De kans is groot dat ik de job neem", aldus van Gaal op NOS. "Ik heb altijd gezegd dat ik opnieuw aan de slag wil in de Premier League. Of ik ook bondscoach blijf? Een duobaan is sowieso uitgesloten."

Toch zal de Nederlandse bevolking niet rouwig zijn omtrent een eventueel vertrek van De Tulpengeneraal. Uit een recente enquête bleek immers dat van Gaal niet populair is in eigen land. Onze noorderburen willen immers Guus Hiddink op de bondscoachstoel.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties