De mythes van 2013 ontkracht (part I)

De mythes van 2013 ontkracht (part I)
Foto: © SC

Elk jaar en elk seizoen zijn er wel een aantal van die hardnekkige zaken of mythes die aan het einde van het jaar werkelijk nergens op blijken te slaan. Wij leggen enkele zaken voor als terugblik op 2013.

Door Aernout Van Lindt

“Promovendus Oostende is een vogel voor de kat”

Als we van een ding zeker mochten zijn dit seizoen, dan was het wel dat KV Oostende niet klaar was voor eerste klasse. Te weinig kwaliteit om de laatste plaats en rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Na speeldag 1 (3-0 op Racing Genk) leek iedereen gelijk te krijgen, maar Oostende knokte zich – met Vanderbiest en een kwaliteits- en kapitaalsinjectie van Marc Coucke naar veilige oorden aan het einde van het jaar.

“Zulte Waregem en Lokeren staan voor een moeilijk jaar van de bevestiging”

Zulte Waregem en Lokeren gingen het dit jaar bijzonder lastig krijgen om terug play-off I te halen. De hausse van vorig jaar opnieuw bevestigen leek voor beide teams niet evident te gaan zijn.

Temeer omdat de nieuwe Ghelamco Arena er voor zou zorgen dat de ‘G5’ zich makkelijk zou plaatsen. En dan was er maar een stekje meer over, waarvoor vele teams zouden moeten strijden voor die zesde plaats. Na 20 speeldagen staat Lokeren terug op stek zes, Zulte Waregem staat helemaal tussen de toppers en kon ei zo na Europees overwinteren.

“Bergen gaat potten breken”

Nog iets waar we quasi zeker van waren: Bergen zou dit seizoen wel eens kunnen gaan meespelen om play-off I. De kern had kwaliteit genoeg en Enzo Scifo zou met die troepen mooie dingen kunnen laten zien.

Met de jaarwisseling is Scifo weg en staat Bergen – ondanks een goede maand december – nog steeds helemaal laatste. Play-off III vermijden zou een mooie prestatie zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties