"Extra mooi om op Het Lisp de volle buit te pakken"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 7 reacties
"Extra mooi om op Het Lisp de volle buit te pakken"
Foto: © SC

Op Boxing Day staat de rivalenstrijd tussen Lierse SK en KV Mechelen op het programma. Voetbalkrant.com ging alvast polsen bij beide aanhangen. Wat is het belang van de derby?

Door Cédric De Volder

Lierse SK - KV Mechelen is voor de modale voetbalfan een wedstrijd zoals er elke weekend een paar zijn. Maar de strijd tussen de respectievelijke nummers twaalf en dertien in de Jupiler Pro League wordt door de eigen aanhang anders bekeken. Voetbalkrant.com ging alvast op de koffie bij een verantwoordelijke van elke supportersgroep.

"Eigenlijk is het seizoensdoel van KV Mechelen niet langer het verslaan van Lierse", legt Gert Van Dyck van Supportersorgaan Malinwa uit. "Een fan van Malinois wil het team zien stunten tegen de topclubs. Al zijn we dit seizoen niet bepaald verwend, hé. In dat opzicht zou een overwinning op Het Lisp extra mooi zijn."

Toch is de beleving volgens de fans van KV Mechelen een pak minder dan enkele jaren geleden. "En dat is de schuld van het play-offsysteem. In een gemiddeld seizoen spelen we vier wedstrijden tegen Lierse. In mijn ogen is de charme van de derby voor een stuk verdwenen."

Voor Erik Clemens van Supportersvereniging Lisp 1 geldt dat echter niet. "Voor een Lierse-fan is de wedstrijd tegen KV Mechelen nog steeds de wedstrijd van het jaar. Ons seizoen is goedgemaakt met het behoud en een overwinning tegen de rivalen."

"Ik heb er momenteel echter een naar gevoel bij", besluit Clemens. "Het verlies bij Waasland-Beveren laat alvast een bittere nasmaak na. Ik stel me eerlijk gezegd enkele vragen bij de keuze van de trainer, maar het is natuurlijk niet aan mij om die rekening te maken. Een pronostiekje voor de wedstrijd? Ik hoop op een 2-1-overwinning." (lacht)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties