FUTSAL: Charleroi 21 voorgesteld

FUTSAL: Charleroi 21 voorgesteld
Foto: © SC

België maakt zich stilaan op voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Onze nationale ploeg neemt het dan op tegen enkele toplanden. Maar hoe is het met het niveau van de sport gesteld in onze land?

Door Aernout Van Lindt

Het Antwerpse Sportpaleis vormt eind januari het decor voor het Europees kampioenschap FUTSAL. Ook onze nationale ploeg wordt vanzelfsprekend vertegenwoordigd. Maar wat stelt de sport voor in België? Reden genoeg voor de redactie van Voetbalkrant.com om de Belgische eersteklassers voor te stellen. Vandaag: Charleroi 21.

Voorstelling Team

Charleroi 21 is een traditieclub, die het de laatste jaren moeilijker heeft om zich door te zetten. Ook dit seizoen kampeert het voorlopig in de lagere middenmoot. Benieuwd of het zich in de toekomst terug naar de top kan spelen.

Clubkleuren: rood/zwart
Thuiszaal: Complexe sportif de la Garenne (Lodelinsart)

Doelmannen: 

Fabrice Genchi

Spelers:

Loïc Leclerq, Saad Salhi, Julien Pauly, Nicolas Barankiewicz, Thomas Liuzzi, Mario Lunetta, Emmanuel Nicaise, Jonathan Fosse, Aboubaker Guilmi, Ismaël El Ghoulbzouri en Balkhir El Yakhlifi

Filosofie

Het Futsal in Charleroi was bijna dood, maar dankzij een doorstart met Framuro Bergen in Charleroi 21 kon men ook in Henegouwen op het hoogste niveau blijven spelen. De ambities van de club zijn op termijn terugkeren naar het echte allerhoogste schavotje, voorlopig moet het zich vooral proberen rechthouden.

Palmares

Charleroi 21 - vroeger Action 21 Charleroi - is een echte topploeg geweest. Van 1999-2000 tot 2009-2010 werden ze tien keer op elf seizoenen landskampioen, verder pakten ze ook vier keer de Beker en zeven keer de Supercup. 

Ze speelden drie Europese finales, waarvan ze er eentje (in 2004-2005) wonnen. Charleroi 21 blijft de grootste Belgische ploeg die we gekend hebben.

Topper

Met Saad Salhi heeft Charleroi 21 een international in de rangen. Hij probeert de lijnen uit te zetten bij de Henegouwers. Ook Ismaël El Ghoulbzouri kan er wat van, zo blijkt uit onderstaand filmpje.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties