Ibrahimovic schoffeert Zweeds vrouwenvoetbal

Ibrahimovic schoffeert Zweeds vrouwenvoetbal
Foto: © SC

Zlatan Ibrahimovic heeft van zich laten horen. Hij heeft in een Zweedse krant aangedrongen om "met alle respect voor de vrouwtjes" de vergelijkingen te doen ophouden. Ondertussen is Zlatan wel sportfiguur van het jaar in Zweden.

Op een sportgala in Zweden was er een klein relletje ontstaan omdat Anders Svensson een nieuwe auto had gekregen van de Zweedse voetbalbond voor het breken van het interlandrecord, terwijl Therese Sjogran - die hetzelfde deed bij de vrouwen - geen prijs kreeg.

"Met alle respect voor wat de vrouwtjes gedaan hebben, maar je kan en mag het niet vergelijken. Stop daar gewoon mee, het is niet eens grappig."

"Je kan mij toch niet gaan vergelijken met een vrouw? Nochtans is dat wat ze hier doen: ze hebben me eens gevraagd wie de beste was: ik of Lotta Schelin. Is dat om te lachen?", aldus Ibrahimovic duidelijk in Expressen.

Aftonbladet - een andere Zweedse uitgave - gaf Ibrahimovic ondertussen de prijs voor sportfiguur van het jaar 2013, al voor de vijfde keer won hij die award. De tweede plaats was voor Charlotte Kalla, een vrouwelijke langlaufster. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties