Rode Duivels scoren ook in 'lijstjestijd'

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Rode Duivels scoren ook in 'lijstjestijd'
Foto: © SC

De eindejaarsperiode staat garant voor enkele lijstjes. Wie waren nu de honderd beste voetballers van 2013? En vooral: hoe scoren onze Rode Duivels in dat lijstje?

Elk jaar opnieuw is het uitkijken naar het lijstje van de honderd beste voetballers van The Guardian. De rangschikking van het Britse dagblad wordt immers beschouwd als een officieuze FIFA-ranking voor voetballers. En ook onze Rode Duivels doen het nog steeds goed. Zes landgenoten vertegenwoordigen België.

Al is het eventjes zoeken naar de eerste Rode Duivel. Vincent Kompany is ook in de lijstjes de onbetwiste aanvoerder van België. De verdediger van Manchester City kampeert op plaats 42. Klein detail: vorig seizoen stond het jeugdproduct van RSC Anderlecht nog op stek 23.

Kompany voelt echter de hete adem van een nieuwkomer in zijn nek. Thibaut Courtois staat op plaats 47 en wordt ook door The Guardian gezien als één van de grootste talenten op deze aardkloot.

Ook Axel Witsel, Jan Vertonghen en Toby Alderweireld kunnen rekenen op een plaatsje in de lijst. De Rode Duivels staan op de respectievelijke plaatsen 52, 57 en 75.

Tot slot is de vrije val van Eden Hazard opvallend. De flankaanvaller van Chelsea was vorig jaar nog goed voor plaats 58, maar moet het nu met een honderdste en laatste plaats stellen. Voor Moussa Dembélé en Marouane Fellaini is er zelfs nog slechter nieuws. Voor hen is er zelfs geen plaats meer in de wereldselectie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties