Analyse "Als Bergen POIII ontloopt, verdient Janevski een standbeeld"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Als Bergen POIII ontloopt, verdient Janevski een standbeeld"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken schotelde Voetbalkrant.com de lezers een enquête voor. Vandaag stuurden we al de resultaten omtrent enkele verscheidene onderwerpen de wereld in. Maar hoe denkt Franky Van der Elst over het verdict?

Door Cédric De Volder

Voetbalkrant.com legde de bevindingen van de lezers dan ook voor aan een ex-Rode Duivel en kenner van de Jupiler Pro League. Voor de volledigheid: de resultaten van de enquête kan u HIER nog eens nalezen.

Franky Van der Elst: “Ik ben ook geen voorstander van het huidige play-offsysteem. Vooral die halvering van de punten is nonsens. En waarom zijn er drie verschillende reglementen voor drie eindrondes? Het is simpelweg niet te verklaren dat een team dat op een tiende plaats eindigde na dertig speeldagen nog steeds een Europees ticketje in de wacht kan slepen. Of ik terug wil naar de oude formule met achttien ploegen? Ik zou eerst en vooral het prof- en amateurvoetbal van elkaar scheiden.”

Van der Elst: “We moeten er natuurlijk rekening mee houden dat de fans van Club Brugge in grotere getalen zullen hebben geantwoord. (lacht) Maar ze zijn zeker in staat om de titel te pakken. Al hebben ze me ontgoocheld tegen Waasland-Beveren. Bovendien verwacht ik tijdens de mercato een offensief  van RSC Anderlecht. Die jongens hebben hun dipje achter de rug en staan toch mooi bovenaan, hé.”

“Ik denk dat de fans van Zulte Waregem een beetje kort door de bocht gaan. Al ben ik de eerste die wil toegeven dat Essevee ook dit seizoen een enorm knappe prestatie aan het afleveren is. Maar kunnen die jongens het ook zonder Junior Malanda en Thorgan Hazard?”

“Het zullen wellicht RAEC Mons en Waasland-Beveren zijn die zullen moeten knokken voor het behoud. Ze lijken zich dan wel te herpakken, maar de reguliere competitie zit er bijna op. Cedomir Janevski verdient simpelweg een standbeeld als hij De Draken nog uit play-off III kan houden.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties