"Antwerp hoort thuis in eerste klasse, alleen voor hun supporters al"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 166 reacties
"Antwerp hoort thuis in eerste klasse, alleen voor hun supporters al"
Foto: © SC

Antwerp zit al enkele jaren vast in tweede klasse. Dat is zonde voor de oudste club van ons land, die nog steeds beschikt over een grote en fanatieke aanhang. De club laat ook spelers uit eerste klasse niet onberoerd.

Door Timothy Collard

Het was zaterdagavond op de Football Battle een opvallend beeld. Antwerp verloor zijn halve finale in het toernooi en ineens liep de zaal zo goed als leeg. De supporters van The Great Old waren talrijk afgezakt naar het Sportpaleis om hun helden aan te moedigen en dat ging ook de andere deelnemers niet zomaar voorbij.

“Al die supporters van Antwerp, dat was toch wel een opvallend gegeven, hé”, aldus Peter Maes. “De organisatie was top hier in het Sportpaleis. De atmosfeer en de fans van The Great Old brengen natuurlijk datgene teweeg. Er was aan ambiance geen gebrek tijdens het toernooi.”

"Ik wilde graag tonen dat Beerschot de ploeg van't stad is"

Ook Michaël Heylen, nota bene ex-Beerschot (in de jeugd, nvdr.), kon niet naast de talrijk aanwezige Antwerp-fans kijken. “Het is de eerste keer dat ik echt in actie kom voor het oog van hun supporters, al was ik in de jeugd natuurlijk actief bij Beerschot. Het is eigenlijk jammer dat Antwerp niet in eerste klasse speelt, met zulke fans verdienen ze dat. Bovendien zit er op de Bosuil soms meer volk dan tijdens onze thuismatchen.”

Benito Raman, vorig jaar nog actief bij Beerschot, ontging de aanwezigheid van de Antwerp-aanhang niet. “Het is speciaal en heel ludiek wat ze doen. Maar ik kan er wel tegen, hoor. Ik had graag in de finale tegen Antwerp gespeeld, dan had ik nog eens kunnen tonen dat Beerschot de ploeg van’t stad is.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties