Hoefkens:"Het doet me wel wat om tegen Club te spelen"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 5 reacties
Hoefkens:"Het doet me wel wat om tegen Club te spelen"
Foto: © SC

Lierse tegen Club Brugge is morgen voor één persoon in het bijzonder een speciale match. Carl Hoefkens komt voor het eerst oog in oog te staan met de club waar hij vier jaar van zijn carrière vertoefde. "Een match tegen Club doet me wel wat."

Door Diederik Geypen

Na een naar wens verlopen oefenkamp in de Portugese Algarve ziet de verdediger de terugronde positief tegemoet. “Op dit moment staan we onder onze waarde geklasseerd. Bovendien ziet het programma er voor de laatste negen speeldagen gunstig uit met enkele mooie topploegen die we thuis ontvangen. Als we in die matchen kunnen stunten, krijgen ook onze fans een mentale boost.”

Buur van Timmy Simons

Een van die toppers komt zaterdag al op bezoek. Openen tegen Club Brugge is voor de verdediger extra bijzonder. “Het doet me wel wat om morgen het duel met mijn oud-ploeggenoten aan te gaan. Ik heb nog wekelijks contact met hen, in dat opzicht was de afgelopen week geen uitzondering. Als je weet dat Timmy Simons op 50 meter van mijn deur woont, kan dat moeilijk anders.”

In de heenmatch moest de 35-jarige Hoefkens nog 90 minuten toekijken vanop de bank, nu wil de verdediger resoluut een plaats in het hart van de defensie opnemen. “De rechtsback is een mooie positie om te bekleden, maar het is moeilijk om van daaruit de ploeg te sturen. In het centrum kan ik mijn leidersrol veel gemakkelijker vervullen. Sinds de winterstage heb ik pas echt het gevoel dat ik er opnieuw 100% sta.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties