Aftellen naar de Gouden Schoen

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Aftellen naar de Gouden Schoen
Foto: © SC

Morgen wordt de nieuwe Gouden Schoen bejubeld. Onze redactie liet alvast enkele analisten hun ding doen. Wie wint de award? En wie vervolledigt de top vijf. Op hun vierde stek komt... Jelle Vossen.

Door Cédric De Volder

Voetbalkrant.com vroeg Aimé Antheunis, Gilles Van Binst, Jan Ceulemans, Franky Van der Elst en Georges Leekens naar hun mening omtrent de Gouden Schoen. Onze analisten verwachten Jelle Vossen dit seizoen niet op het podium. De Eigenbilzenaar strandt op de vierde stek.

Franky Van der Elst: "Jelle was de voorbije jaren telkens één van de kanshebbers, maar komt toch te kort om zich tot laureaat te kronen. Al is het een enorme prestatie om, zoals de aanvaller, altijd en overal een degelijk niveau te halen. Ook op het Europese toneel tekent de Rode Duivel telkens present. Dat mag dan ook eens beloond worden."

Gilles Van Binst: "Jammer genoeg is Jelle momenteel het slachtoffer van de malaise bij KRC Genk, maar daar mag de aanvaller niet op worden afgerekend. Vossen staat sowieso garant voor belangrijke doelpunten. Sommige topschutters scoren enkel tegen de kleinere clubs, maar Jelle doet net het omgekeerde." (lacht)

Aimé Antheunis: "Ik neem Jelle niet op in mijn persoonlijke top vijf, maar het komt misschien op amper twee puntjes aan. Ook hij verdient een plaatsje tussen de top van het Belgische voetbal."

Georges Leekens: "Jelle is een jongen met een mentaliteit uit de duizend. Als echte topprof is hij zich bewust van zijn kwaliteiten. Hij staat niet voor niets elk seizoen bovenaan de topschutterstand, hé. Maar de concurrentie is moordend. Voor Vossen is een WK-selectie bovendien belangrijker dat de Gouden Schoen."

Jan Ceulemans: "Geen enkele voetbalfan gaat ontkennen dat Vossen een goede voetballer is. Momenteel verdrinkt hij echter mee met KRC Genk. Een echte topper kan zijn team op zo'n moment op sleeptouw nemen. Al verwacht ik wel dat hij een pak stemmen zal halen uit de terugronde van vorig seizoen. Die briefjes moeten voor de jaarwisseling worden ingediend, hé."


 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties