Moyes overtreft eerste seizoen Ferguson

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 24 reacties
Moyes overtreft eerste seizoen Ferguson
Foto: © SC

Manchester United staat op een ongewone zevende plaats in de Premier League, op veertien punten van leider Arsenal. De titel is weg en heel wat fans denken met weemoed terug aan Alex Ferguson. Voetbalkrant.com stelde vast dat ook hij een moeilijke start kende.

Het is natuurlijk niet niks, de erfenis waarmee Ferguson zijn opvolger David Moyes opzadelde. Bijna veertig trofeeën waarvan dertien Premier League-titels onder Sir Alex, ga er als nieuwbakken manager maar aan staan. Als daarenboven na een slopend seizoen het verhoogde trainingslabeur niet aanslaat bij een uitgeput elftal, is het krediet van Moyes bij de jarenlang verwende United-fans rap verspeeld.

Her en der wordt al om het ontslag van vroegere verdediger gevraagd, maar men vergeet wel eens dat ook het debuut van Fergie niet van een leien dakje liep. Ferguson werd in 1986 manager van United en behaalde pas vier jaar later met de FA Cup zijn eerste prijs. Bovendien eindigde hij in zijn eerste drie seizoenen bij de club twee maal slechts elfde. De eerste titel volgde pas in 1993, zeven jaar na zijn aanstelling.

Geduld prediken

ManUnited was eind de jaren tachtig natuurlijk nog niet de roemrijke club die het nu is, waardoor het verwachtingspatroon stukken lager lag. Ferguson kreeg rustig de tijd om de Engelse club uit te bouwen en maakte van de eigen jeugdopleiding zijn stokpaardje. Orgelpunt was midden jaren ‘90 de doorbraak van rastalenten als David Beckham, Paul Scholes en Ryan Giggs, ook wel de Fergie’s Fledglings genoemd.

Hoe dan ook doet Moyes het met een zevende plaats dus beter dan Ferguson in zijn beginperiode. Met de terugkeer van Rooney en Van Persie, én de eventuele komst van Juan Mata, kan United in de resterende matchen nog een mooie remonte inzetten. Een beetje geduld is dan wel gewenst.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties