Speeldag 23: De verwachting van de redactie

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Speeldag 23: De verwachting van de redactie
Foto: © SC

Vanavond al wordt in Lokeren de 23e speeldag in de Jupiler Pro League op gang getrapt. Het zwaartepunt van de speeldag ligt echter op zondag, met de kraker tussen Anderlecht en Club Brugge en de belangrijke clash tussen Genk en Gent.

D-day voor Mircea en Mario

Zondagmiddag 14u30 beginnen Genk en Gent aan hun zware opdracht. Slechts één van beide ploegen kan die tot een goed einde brengen en de rust rond de positie van de hoofdcoach doen terugkeren. Racing Genk kwakkelt al een tijdje. Na een uitstekende start in competitie en Europa ging Genk er tegen Oostende uit in de beker en ook in de competitie lijkt het intussen een eeuwigheid geleden dat de Limburgers nog eens wonnen. Dat zaken als de twijfels van Mboyo rond zijn eigen fitheid de weg naar de pers vinden zijn een teken aan de wand.

Bij Gent was het de laatste weken ook hommeles. Coach Mircea Rednic had strubbelingen met pers en bestuur, maar de kwalificatie voor de halve finale van de Beker bedaarde de gemoederen. Toch moet er ook in de competitie nog eens gewonnen worden voor de Buffalo's het opnemen tegen Zulte Waregem in de Beker.

Wie wordt alleen tweede?

Anderlecht en Club Brugge staan iets later die zondag oog in oog voor wat nog steeds dé prestigeslag van het Belgische voetbal is. Beide teams hebben, afhankelijk van wat Standard op Lokeren klaarspeelt, de punten nodig. Voor de verliezer kan het immers een kloof van tien punten betekenen op leider Standard. Bij een gelijk spel kan derde hond Zulte Waregem alleen voor de twee zwaargewichten van het Belgische voetbal op de tweede plaats komen.

Het achterhoedegevecht op zaterdag

Op zaterdag komen alle teams in moeilijkheden in actie. Het wordt zoals elke week uitkijken wie zijn tegenstanders in de strijd om het behoud een neus kan zetten. Vooral de duels Oostende-Waasland-Beveren en Bergen-KV Mechelen zullen op het scherpst van de snee uitgevochten worden. Lierse en Leuven moeten dan weer hopen op een mindere dag van respectievelijk Kortrijk en Zulte Waregem.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties