Reactie Siani: "Precies kwalificatie voor WK"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 1 reacties
Siani: "Precies kwalificatie voor WK"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Sébastien Siani zette KV Oostende met een perfecte strafschop op weg naar de overwinning tegen Waasland-Beveren. "Maar we hebben nog twee overwinningen nodig om het behoud veilig te stellen", blijft de middenvelder rustig.

Cédric De Volder in Oostende

"Dit is precies de kwalificatie voor het WK", lacht Sébastien Siani zich de tanden bloot. "Het was vanavond geen optie om punten te laten liggen, hé. Bovendien hebben we de kloof met Waasland-Beveren uitgediept tot een geruststellende vijf eenheden."

Siani - door de afwezigheid van Xavier Luissint de gelegenheidsaanvoerder - tekende voor het openingsdoelpunt. De strafschop van de Kameroener kan gerust onder de categorie 'perfectie' worden ondergebracht. "Ik trap mijn elfmeters altijd keihard. Op die manier mag de doelman hem zelfs nog aanraken. En ik scoorde ze dit seizoen toch al allemaal, hé."

"Nog minstens twee wedstrijden winnen"

Ook de wind was vanavond een belangrijke speler. Was het moeilijk voetballen met die onverwachte derde partij? "Het is alleszins een ander soort wind dan in Kameroen", lacht Siani. "Maar het klopt dat het een belangrijke factor is gebleken. Ik heb er om die reden ook zelf voor gekozen om in de eerste helft al naar onze eigen spionkop te spelen."

Ondertussen lijkt het behoud een uitgemaakte zaak in het Albertpark. "Maar we mogen de concentratie niet verliezen", besluit de middenvelder. "Ik zal pas juichen als we nog minstens twee wedstrijden winnen. Nu wil ik nog voorzichtig blijven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties