Brillant: "Pakten zege op karakter"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 0 reacties
Brillant: "Pakten zege op karakter"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frédéric Brillant bezorgde KV Oostende met een rake kopslag de drie punten tegen Waasland-Beveren. "Al speelden we allesbehalve onze beste wedstrijd", lacht de Fransman.

Cédric De Volder in Oostende

Frédéric Brillant vierde een meer dan geslaagde terugkeer bij the Kustboys. De verdediger kampte de voorbije weken met een kwaaltje aan de adductoren, maar stoomde zich klaar voor de partij tegen Waasland-Beveren. "Al heb ik nog steeds een beetje last. Maar dat pijntje is wel drie punten waard." (lacht)

Er valt ondertussen geen gokje meer te plaatsen op de verdediging van KVO. Xavier Luissint moest sowieso verstek geven, maar ook Jordan Lukaku viel in de opwarming uit. "Ja, dat kan in sommige gevallen een probleem geven", legt Brillant uit. "Maar als iedereen zijn werk uitvoert, loopt het zoals gepland."

"Pijntje is wel drie punten waard"

De 28-jarige Fransman deed zelfs meer dan zijn job. Brillant kopte zijn team naar de overwinning. Maar ging Colin Coosemans niet in de fout? "Ik weet het eigenlijk niet. Ik ben vooral bezig met mijn doelpunt. (knipoogt) Al kregen wij natuurlijk ook een vermijdbaar doelpunt binnen."

Deze zege lijkt de West-Vlamingen het behoud te verzekeren. "Dit was inderdaad een cruciale overwinning. Bovendien was het allesbehalve onze beste wedstrijd. We pakten de zege op karakter."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties