Top&Flop Vermeulen en Kara

Vermeulen en Kara
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook dit seizoen geeft de redactie wekelijks in deze Top & Flop een beschouwing van de hoog- en laagvliegers van de afgelopen speeldag. Wie was top en wie was flop?

Door Aernout Van Lindt

TOP

Vermeulen

Toptrainer, die Herman Vermeulen. De assistent deed het tactisch sterk tegen Zulte Waregem en pakt zo meteen drie hele belangrijke punten, genoeg ook voor promotie tot hoofdcoach. Zonder Geraerts en Gislason was OHL nochtans verzwakt, maar Herman haalde Messoudi en Ngolok (samen met Van Goethem toch wel de driehoek der tristesse zaterdag) er op tijd af voor nieuwe troepen en sleepte zo een 1-0 uit de brand.

Buffalo 2.0

Topspeler, die Habib Habibou Habib Habibou (leg de klemtonen op de juiste plaats en je hebt een hit). En ook Zie Diabaté en enkele andere nieuwkomers maakten in en tegen Genk deze keer wél een hele sterke indruk.

Hoe het tweede doelpunt tot stand kwam is werkelijk om duimen en vingers van af te likken. Dan toch nog play-off I? Of de Beker? Of beiden? Gent mag weer dromen.

KV Mechelen 2.0

Topploeg, dat Malinwa. Is het Frank Vercauteren die voor de chemie zorgt die er voorheen niet was, is het een deeltje geluk of zijn het de spelers zelf die ineens een hoger niveau halen. Het geleverde spel was soms flitsend en het lijkt er op dat dit Mechelen terug aan de oppervlakte komt.

FLOP

Keet

Wat deed de anders zo secure Darren Keet allemaal tegen Lierse? Bij het eerste doelpunt liet hij de bal pardoes door zijn benen schieten, even later kon hij ook de 1-2 niet uit zijn doel ranselen. Een off-day, ook gekentekend door een aantal bijzonder schichtige tussenkomsten.

Kara

Wat deed de anders zo secure Kara Mbodj allemaal tegen AA Gent? Bij het eerste doelpunt liet hij de bal pardoes van zijn benen glijden, in plaats van een echte terugspeelbal te geven. En ook bij de 1-2 stond hij te slapen. Een off-day, ook gekentekend door een aantal bijzonder zwakke inspeelpasses.

Club Brugge

Wat deed het anders zo snedige Club Brugge allemaal niet tegen Anderlecht? Er zat geen spel in, er zat geen lijn in, er kwamen nauwelijks kansen en Michel Preud’homme kon nauwelijks meer doen dan zuchten en puffen vanuit de tribunes. Zo wordt Blauw-Zwart geen kampioen, in toppers moet je minstens de wil om te scoren naar boven brengen.

Ongeluksvogel van de week: Wanderson

De rush van de week was misschien wel van Wanderson. Hij trok de hele linkerflank af en werd daarna pijnlijk afgestopt. Geen ultieme bekroning voor ook zijn puike wedstrijd, integendeel: last van de knie. Benieuwd hoelang hij buiten strijd zal zijn.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties