Jeurissen geeft uitleg: "Preud'homme deed niets verkeerd"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 67 reacties
Jeurissen geeft uitleg: "Preud'homme deed niets verkeerd"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Michel Preud'homme gaf Philippe Clement afgelopen zondag instructies tijdens de wedstrijd bij RSC Anderlecht. De oefenmeester zat nochtans een schorsing uit. "We zijn bezig met een duidelijk regelgeving", bevestigt Robert Jeurissen.

Michel Preud'homme zat afgelopen zondag een eerste van twee schorsingsdagen uit. De veldheer van Club Brugge gaf nochtans instructies aan de bank en daalde op een gegeven ogenblik zelf af om met zijn assistent te overleggen.

"Maar Preud'homme deed niets verkeerd", legt Robert Jeurissen uit in Het Nieuwsblad. "Hij bleef in de neutrale zone en dan is het toegelaten om met iedereen te praten. Enkel technologische hulpmiddelen om in verbinding te staan met de bank zijn verboden."

Toch blijft de regelgeving dubbelzinnig. "We zijn dan ook bezig met het opstellen van duidelijke regels", vervolgt de voorzitter van de Centrale Scheidsrechterscommissie. "Al gaan we wellicht niet zo ver gaan als in pakweg Engeland. Het is niet de bedoeling om een jacht te openen op geschorste trainers."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties