EK Futsal Mis niets van het EK Futsal!

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 2 reacties
Mis niets van het EK Futsal!
Foto: © SC

Vanavond start in Antwerpen het EK Futsal. Via Voetbalkrant.com kan u het tornooi op de voet volgen, we zijn aanwezig op elke wedstrijd. Vandaag blikken we met Stefan Van Loock vooruit op het tornooi.

Sander De Graeve in Antwerpen

Van Loock, woordvoerder van de Belgische voetbalbond, geeft aan dat de organisatie alvast vlot verloopt. "We hopen als organisatie natuurlijk dat alles vlot verloopt en voorlopig ziet dat er goed uit. Het was geen makkelijke organisatie omdat we met heel wat mensen ook het WK in Brazilië voorbereiden."

De ticketverkoop is een succes, het Belgische team mag zich aan een hoop supporters verwachten. "De wedstrijden van de Belgen zijn helemaal uitverkocht. Voor de finale verwachten we zo'n 14.000 toeschouwers in het Sportpaleis." Vanaf de kwartfinales verhuist het tornooi van de Lotto Arena naar het grotere Sportpaleis.

"Hopelijk tilt het publiek het Belgisch team naar hoger niveau"

Sportief wordt het afwachten wat België zal presteren. "We zijn het enige amateurteam tussen allemaal profs. We hopen dat ze gedragen door het enthousiasme van het publiek een hoger niveau halen. Hopelijk kunnen ze voor de verrassing van het tornooi zorgen. De kwartfinale halen zou al heel mooi zijn."

Van Loock hoopt alvast dat het tornooi een boost kan geven aan het zaalvoetbal in België. "Het is hier vooral nog een doe-sport. Er spelen enorm veel mensen in België zaalvoetbal." Toch is het spectaculaire zaalvoetbal ook een ideale tv-sport. "Het moet goed in beeld gebracht worden, met voldoende camera's en een regisseur die er verstand van heeft. Het is een erg spectaculaire sport, maar we missen nog wat vedetten."

"Hopelijk staan die tijdens dit tornooi op. Het is een ideale kans om het zaalvoetbal in België een podium te geven. De aandacht van de media voor het tornooi is alvast erg groot. Er komen meer dan 150 journalisten uit heel Europa op af."

Vanavond start het tornooi met Rusland - Nederland om 18u30. Daarna spelen de Belgen hun eerste wedstrijd tegen Roemenië om 21u. Alles is live te volgen via Voetbalkrant.com.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties