Bondscoach Spanje: "Tactisch plan Kroatië was perfect"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Bondscoach Spanje: "Tactisch plan Kroatië was perfect"
Foto: © SC

Spanje kwam in zijn openingswedstrijd op het EK Futsal verrassend genoeg niet verder dan een 3-3 gelijkspel tegen Kroatië. Bondscoach Venancio kon niet tevreden zijn met dit resultaat.

De trainer was duidelijk: “Dit is een ontgoocheling.” Nochtans liep de wedstrijd zoals Venancio verwacht had, zo gaf hij zelf aan. Ook op de omschakeling naar een 5-4 situatie met vliegende keeper was getraind door de Spanjaarden. Volgens de bondscoach liep alles goed tot zijn spelers besloten om druk te zetten. “Dat was absoluut een vergissing en helemaal niet nodig, want we stonden op voorsprong. Het was net aan Kroatië om risico’s te nemen. Spijtig dat we deze fout maken.”

De oefenmeester van de nationale ploeg had lof voor zijn tegenstander. “Het tactisch plannetje van de coach was perfect.  Ze wisten hoe ze ons moesten aanpakken en hebben dit naar perfectie gedaan tijdens de eerste helft. De tweede hebben we ingegrepen en waren we beter.”

"Alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd"

Ondanks het tegenvallende resultaat ziet de Spaanse bondscoach geen reden tot paniek, al beseft hij dat zondag absoluut gewonnen moet worden. “Ik ben trots en tevreden over mijn spelers. Dit kan gebeuren, maar zondag hebben we geen marge om fouten te maken. We moeten winnen. In de groepsfase zal het heel spannend zijn, alle ploegen zijn aan elkaar gewaagd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties