Interview Vermijl: "United B speelt in België mee voor prijzen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Vermijl: "United B speelt in België mee voor prijzen"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

In het buitenland voetballen een pak Belgen die in de schaduw van Vincent Kompany en Thibaut Courtois aan hun weg timmeren. Voetbalkrant.com zocht Marnick Vermijl op. Hoe gaat het met de verdediger van Manchester United?

Door Cédric De Volder

Marnick Vermijl is één van de Belgische talenten die op jonge leeftijd het Kanaal overstak. De verdediger wordt momenteel door Manchester United uitgeleend aan NEC. Voetbalkrant.com sprak met de 22-jarige Limburger over zichzelf, the Red Devils en het leven in Nijmegen. Vandaag spelen we de verlengingen in Nijmegen.

Marnick, je haspelde bij United vooral wedstrijden af met het B-elftal. Hoe groot is het niveauverschil met de Eredivisie?

"Dat B-elftal van Manchester United is een verzameling toptalenten, hé. Al is er een verschil met een topklasse. In Nederland speel ik wekelijks tegen echte mannen. Maar toch ben ik ervan overtuigd dat United B zou meespelen om de prijzen in Nederland of België. In de voorbereiding gaven we Club Brugge partij. We wonnen die wedstrijd met 1-0. Voor de duidelijkheid: dat was met een ploeg zonder spelers die tussen het A- en B-elftal zweven."

Momenteel vecht je met NEC tegen de degradatie. Welke ervaring hou je daaraan over?

"Dat is voor mij eigenlijk een goede zaak. Bij United won ik de laatste twee seizoenen alles wat er kon worden gewonnen. In Nederland kwam ik dan ook in een compleet andere wereld terecht. En ik hoop natuurlijk uit de grond van mijn hart dat we het uiteindelijk ook zullen redden."

Bestaat er een kans dat je ook volgend seizoen nog in Nijmegen voetbalt?

"Ik vrees dat die kans enorm klein is. United gaat me geen twee seizoenen na elkaar bij dezelfde club stallen. De logische volgende stap zou een uitleenbeurt in Engeland zijn. Op die manier kan ik de Premier League leren kennen bij een kleiner team. Maar het is natuurlijk afwachten hoe United over mijn evolutie denkt."

Het seizoen is al een serieus eindje ver. Als je echt moet kiezen: NEC of de beloften van United?

"Dan kies ik resoluut voor NEC. In Nederland speel ik tenminste voor de punten. En de ervaring is bovendien onbetaalbaar voor een jonge speler."

Tot slot gooien we er  nog eentje bij. NEC, de beloften van United of een vaste waarde bij Standard?

"Mmm... Ik blijf bij NEC. Ik heb er geen spijt van dat ik ooit de stap naar Groot-Brittannië heb gezet."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties