Castillo ambitieus: "Ik ben een doelpuntenmachine"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 36 reacties
Castillo ambitieus: "Ik ben een doelpuntenmachine"
Foto: © SC

Volg Club Brugge nu via WhatsApp!

Club Brugge heeft zopas Nicolas Castillo voorgesteld aan pers en publiek. De Chileense aanvaller staat te boek als een groot talent en is razend ambitieus. "Ik ben een doelpuntenmachine", liet hij vrijwel meteen optekenen.

Cédric De Volder in Brugge

Nicolas Castillo is de man die Club Brugge de komende jaren van doelpunten moet voorzien. De 20-jarige aanvaller werd zopas officieel voorgesteld op Olympia. Voetbalkrant.com had al meteen een eerste gesprek met de goaltjesdief.

Nicolas, welkom in België. Wat is je eerste indruk van ons land?

"Die is heel goed. Ik ben enorm hartelijk ontvangen door de mensen hier. Ik had ook al eventjes de tijd om Brugge de verkennen. Het is een hele mooie stad, hé. Al vind ik het wel koud." (lacht)

Het is momenteel nochtans warm voor de tijd van het jaar. Zijn er grote verschillen met Chili?

"Er zijn enorm veel verschillen met Zuid-Amerika. In mijn thuisland is het trouwens momenteel volop zomer. Maar ik ben tevreden om hier te zijn. Het is een uitdaging om ook in Europa te slagen. Ik wil me alleszins zo snel mogelijk aanpassen aan de Belgische manier van voetballen."

"Uitdaging om ook in Europa te slagen"

Wat verwacht je van die gevreesde aanpassingsperiode. Ben je iemand die veel tijd nodig heeft?

"Nee, ik pas me vrij snel aan aan de omgeving. Bovendien komt mijn vrouw volgende maand ook naar België. Dat zal de zaken toch allemaal gemakkelijker maken."

Hoe ben eigenlijk bij Club Brugge terecht gekomen. Er was ook een pak interesse uit onder meer Duitsland?

"Ja, dat klopt. Maar Carlos Bacca heeft me de raad gegeven om voor Club te kiezen. Hij vertelde me dat de Belgische competitie ideaal is om me aan te passen aan het Europese voetbal. Bovendien is Club Brugge een echte traditieclub, hé. Ze spelen een belangrijke rol in het land."

De naam is eruit: Carlos Bacca. Je werd de voorbije dagen al vergeleken met de Colombiaan. Zorgt dat voor extra druk?

"Nee, helemaal niet. Ik heb ongelooflijk veel respect voor Carlos en zijn prestaties, maar ik ben Nicolas Castillo. Ik ben in Brugge om mijn eigen ding te doen. Al geef ik toe dat ik ernaar uitkijk om met Victor Vazquez en Oscar Duarte op een voetbalveld te staan."

"Ik heb veel respect voor Bacca, maar ik ben Nicolas Castillo"

Je zit hier alvast met een pak vertrouwen. Ook je haarstijl en oorbellen vallen meteen op, hé. Maar je weet dat je hier bent om doelpunten te scoren?

"Ik ben een doelpuntenmachine. (knipoogt) Dat is dan ook meteen mijn voornaamste kwaliteit. Ik had eerder deze week al een gesprekje met Michel Preud'homme, dus ik weet heel goed wat iedereen van me verwacht. Ik heb echt zin om eraan te beginnen. In welk systeem ik het liefst speel? Ik ben van nature een centrumspits, maar rendeer ook met twee in de aanval."

Wat verwacht je eigenlijk zelf van je periode bij blauw-zwart. Zie je Club als een springplank naar een grote competitie?

"Nee, helemaal niet. Ik denk enkel aan de nabije toekomst en wil prijzen pakken met Club. Al hoop ik natuurlijk ook om een WK-selectie te versieren bij Chili. Maar dat zal enkel lukken als ik hier goed presteer."

Veel succes, Nicolas. Tot slot: wat mogen we de komende weken van je verwachten?

"Bedankt! Wel, mijn bijnaam is el Guerrero (de strijder, nvdr.). Is dat voldoende?" (knipoogt)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties