Komst Kudimbana omdat Roef onder het mes moet

Komst Kudimbana omdat Roef onder het mes moet
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

De komst van Nicaise Kudimbana mag voor velen een verrassing zijn, maar voor Anderlecht een weloverwogen beslissing. De doelman moet immers een mogelijke afwezigheid van Davy Roef gaan opvangen.

Anderlecht heeft nu vier keepers onder contract staan, maar met de blessure van Proto die langer aansleept, wil Anderlecht geen risico's lopen. Want ook de jonge Davy Roef heeft problemen aan de knie. "Roef zou eigenlijk geopereerd moeten worden aan de patellapees", legt manager Herman Van Holsbeeck uit. "En normaal gezien zou dat nu moeten gebeuren als hij fit wil zijn voor volgend seizoen."

Volgend seizoen wordt er op Roef gerekend want mogelijk wordt Kaminski dan wel uitgeleend. "We rekenen op Davy voor volgend seizoen", knikt Van Holsbeeck. "Maar voor nu konden we de play-offs niet ingaan met mogelijk maar één helemaal fitte doelman. Wat als er iets gebeurt met Thomas? Met Kudimbana halen we een jongen in huis die we kennen en hij kent het huis. Hij heeft een tevens voorbeeldige mentaliteit." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties