Interview Chen: "Het was voetbal of baseball"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Chen: "Het was voetbal of baseball"
Foto: © SC

Volg Zulte Waregem nu via WhatsApp!

Met Roberto Chen haalde Zulte Waregem een primeur binnen. Hij is de eerste Panamese speler in onze eerste klasse. Voetbalkrant.com praatte met Chen over zijn land en zijn ambities bij Zulte Waregem.

Sander De Graeve in Waregem

In Panama is voetbal niet de grootste sport. "De nationale sport is baseball, dat heb ik ook nog gespeeld tot mijn vijftiende. Ik was een centerfielder. Voetbal is wel bezig aan een inhaalbeweging." Chen koos uiteindelijk voor het voetbal. "Ik combineerde beide sporten, maar speelde altijd liever voetbal. Toen ik met mijn school een tornooi speelde werd ik opgemerkt door een scout van de nationale U15, daarna ging het snel."

Panamese spelers in Europa, ze blijven een rariteit. "Vroeger had je af en toe eentje, maar nu zijn er vijf of zes. Eentje bij Leche en één bij Lech Poznan. Bij de overige kan ik niet meteen zeggen waar ze spelen." Toch heeft Chen een band met België. "Mijn nicht woont in Brussel, mijn oom is getrouwd met een Belgische. Ik kwam hier nog nooit eerder, maar hoorde wel al veel over België."

Zijn aanpassing zal volgens Chen zelf vlot verlopen. "Het is hier natuurlijk erg koud, maar daarnaast zal ik niet veel problemen ondervinden. Ik praat een beetje Engels, dus ik kan communiceren met de trainer en mijn medespelers." De ambitie voor de centrale verdediger die zes maand van Málaga gehuurd wordt is duidelijk. "Ik wil hier zo veel mogelijk wedstrijden spelen, daarna zien we wel."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties