Reactie Karim Chaibai: "Kennis gemaakt met internationaal niveau van futsal"

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 0 reacties
Karim Chaibai: "Kennis gemaakt met internationaal niveau van futsal"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kapitein Karim Chaibai kon fier zijn op de manier waarop hij en zijn teammaats het EK waardig afsloten. Zijn ploeg kon dan wel niet tot scoren komen, propaganda voor het Belgische futsal was het zeker.

Het was met opgeheven hoofd dat Chaibai na de wedstrijd de pers te woord stond. “We wilden het enthousiaste publiek absoluut iets teruggeven. Ze hebben dan wel geen doelpunten te zien gekregen, het spektakel maakte veel goed. We hebben zestien kansen gecreëerd in een EK-match, dat is ook niet slecht.”

"Aangetoond dat verschil met profniveau niet zo groot is"

Wat was dan het grote verschil met die zware nederlaag in de openingswedstrijd? “Tegen Roemenië begonnen we met teveel druk aan de partij. Nu hadden we niets te verliezen en hebben we ons niveau opgekrikt. Als we zo kunnen groeien, staan er ons in de toekomst nog mooie dingen te wachten.”

Wat onthoudt de Belgische aanvoerder van dit EK? “We hebben kennisgemaakt met een internationaal niveau van futsal dat we in België niet kennen. Dat we geen echte profs zijn heeft daar alles mee te maken. Ik ben blij dat we vandaag hebben aangetoond dat het verschil niet zo groot is.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties