Opmerkelijk: Kums al sinds Lierse met breuk

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Opmerkelijk: Kums al sinds Lierse met breuk
Foto: © SC

Het was een verrassing voor velen, de invalbeurt van Sven Kums in de match tussen Zulte Waregem en AA Gent. Eerst werd gedacht dat de middenvelder out was voor de rest van het seizoen, maar blijkbaar sukkelde hij al langer dan gedacht met een breukje in de voet.

Sander De Graeve in Waregem

Francky Dury bevestigt: "Hij liep een breuk in de voet op in de wedstrijd tegen Lierse. Ik heb die foto's gezien, het is wel degelijk gebroken." Toch kon de middenvelder daarna doorspelen. Pas enkele weken later moest hij aan de kant blijven. "Hij kreeg er op training nog een trap op", aldus Dury.

"De medische staf zei dat hij misschien een operatie moest ondergaan, maar wel nog kon spelen, dat was het initiële idee." Dury wou geen risico nemen met het oog op volgend seizoen. "Hoe langer we zouden wachten tot die operatie echt nodig was, hoe dichter we bij de voorbereiding van het volgende seizoen kwamen. Dat risico wou ik vermijden."

Update: verduidelijking Zulte Waregem

"Eerst en vooral is er geen eenduidigheid over de exacte oorsprong van het letsel”, verduidelijkt de medische cel van Zulte Waregem. “De match tegen Lierse is mogelijk, maar het kan al veel ouder zijn.”

“Na onderzoeken door onze voetspecialist bleek dat Sven mogelijk nog een tijd kan spelen met dit letsel, maar dat dit in het slechtste geval vroeg of laat moest geopereerd worden, afhankelijk van de evolutie op korte termijn en eventuele bijkomende kwetsuren. De revalidatie van zijn trap op training verliep echter heel vlot, zodat we mits een goede opvolging vertrouwen hebben in de verdere evolutie. We volgen dit dus heel nauwgezet op", verduidelijkt de medische cel van de club.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties