Interview Dejaegere: "Legde te veel druk op mijn schouders door grote transfersom"

Nicola Cantoro
| 4 reacties
Dejaegere: "Legde te veel druk op mijn schouders door grote transfersom"
Foto: © SC

Volg KAA Gent nu via WhatsApp!

Brecht Dejaegere kijkt terug op een wisselvallige periode bij AA Gent. De 22-jarige West-Vlaming kreeg ook nog eens een harde klap te verduren met de uitschakeling in de halve finale van de Beker van België. "Nu maar alles op Play-Off 1 zetten", zegt Dejaegere.

Door Nicola Cantoro

Hoe groot was de klap van het missen van de bekerfinale?

Brecht Dejaegere: "Het was een unieke kans die we hebben laten liggen en zeker voor de supporters, maar ook voor de ploeg en voor mij persoonlijk was dat een heel grote teleurstelling."

Waar liep het fout?

Dejaegere: "De heenmatch mochten we nooit verliezen. Je weet dat het moeilijk wordt in zulke wedstrijden en dat je misschien maar één of twee kansjes zal krijgen. Dan moet je die ook afmaken. En dat hebben we niet gedaan."

Was er geen gebrek aan de wil om alles op alles te zetten om toch voor dat doelpunt te gaan?

Dejaegere: "Ik denk dat we te weinig gevoetbald hebben. We hebben iets te veel nagedacht. We werden daardoor zenuwachtiger terwijl we eigenlijk het hoofd koel moesten houden en gewoon moesten voetballen. De laatste twintig minuten al hebben we met heel veel lange ballen gespeeld en heb ik bijna geen bal meer gezien. Je kan dat de laatste tien minuten wel doen, omdat we toen ook veel grote spelers voorin hadden staan, maar ik denk dat we de tweede helft veel te veel met de lange bal hebben gespeeld."

Wat is nu het doel van AA Gent?

Dejaegere: "We moeten nu gewoon proberen Play-Off 1 te spelen om ons seizoen nog wat glans te geven."

Geloof je echt nog in Play-Off 1?

Dejaegere: "Ik geloof daar zeker nog in. We staan op vijf punten van Genk en Genk moet nu tegen Club Brugge spelen. Dat is geen cadeau voor hen. Als zij daar verliezen en wij winnen, dan komen we terug op twee punten en dan kan alles nog. Het kan heel snel gaan in het voetbal. Wij waren eerst al helemaal afgeschreven, maar dan winnen we op Genk en is plots alles nog mogelijk. Wij moeten gewoon zorgen dat we winnen zaterdag en daarna hopen dat Genk verliest op Club Brugge."

Stel dat je toch Play-Off 1 niet haalt, is het seizoen dan mislukt?

Dejaegere: "Ja, dan kan ik wel stellen dat het seizoen niet gelukt is. Een club als Gent moet ambitieus zijn. Ik denk dat we hier en daar ook wat ongeluk hebben gehad. Als we dan Play-Off 2 moeten spelen, dan gaan we daar gewoon voluit voor de winst. Of we nu een Europees ticket bemachtigen via Play-Off 1 of Play-Off 2 is niet het allerbelangrijkste, als we dat Europees ticket maar binnenhalen."

Heeft AA Gent de beste Dejaegere al gezien dit seizoen?

Dejaegere: "Ik heb me altijd zoveel mogelijk ingezet voor Gent en voor mezelf. In het begin had ik het wat moeilijk, maar ik denk dat ik na verloop van tijd mijn plaatsje binnen de ploeg wel heb gewonnen. Ik weet dat ik nog veel kan teruggeven aan Gent. Hopelijk kan dat zo snel mogelijk en kan ik nu zaterdag al belangrijk zijn tegen Oostende."

Je hebt een nieuwe rol als aanjager. We zien je nu meer ballen recupereren. Gaat dat niet ten koste van je aanvallende kwaliteiten?

Dejaegere: "Voetbal begint altijd met de inzet. Ik heb ook nog andere kwaliteiten. Dat weet iedereen. Ik kan altijd een man passeren, heb een goeie technische bagage. Maar de rol als aanjager zie ik zeker niet als een beperking voor wat ik kan in het totaal."

Ben je bij Gent een completere speler geworden?

Dejaegere: "Hoe hoger je komt, hoe completer je ook kan worden. Je wordt beter omringd, traint iedere keer met betere spelers. Je hebt professionelere middelen… Alle aspecten zijn hier aanwezig om jezelf naar een hoger niveau te tillen."

"Ik wou alles te snel doen, ik wou direct mijn waarde tonen, maar dan stagneer je juist het meest" 

Ben je nu een betere voetballer dan bij je periode bij Kortrijk?

Dejaegere: "Ik speel nu nog maar twee seizoenen in de basis in eerste klasse. Mijn eerste jaar bij Kortrijk was ik vooral invaller. Ik voel dat mijn niveau nog een pak omhoog kan. Je voelt dat ook makkelijk zelf aan.  Je mag eigenlijk niet te veel forceren. Dat was een beetje het probleem tijdens mijn beginperiode bij AA Gent. Ik wou alles te snel doen, ik wou direct mijn waarde tonen, maar dan stagneer je juist het meest. Ik weet dat ik nog veel progressiemarge heb en dat dat altijd beter en beter wordt."

Komt dat ook door de grote transfersom die Gent voor je heeft neergeteld?

Dejaegere: "Dat heeft er zeker mee te maken. Misschien ben ik altijd wat te braaf geweest. De voetbalwereld is een harde wereld. Ik lees dan in de kranten dat er grote eisen gesteld worden en er veel verwacht wordt van mij en daar ben ik in het begin niet zo goed mee omgegaan. Ik heb teveel druk op mijn schouders gelegd. En dat had zeker een omgekeerd effect. Ik heb die knop dan kunnen omdraaien. Ook nu moet ik soms rustiger zijn en niet te veel stress hebben, maar daar kan ik alsmaar beter mee omgaan."

Waarom hebben jullie het zo moeilijk in de Ghelamco Arena?

Dejaegere: "Ik denk dat vele tegenstanders extra gemotiveerd naar Gent komen. Het kan ze een boost geven om in zo een mooi stadion te komen spelen."

Laat het veld vlotte combinaties niet toe?

Dejaegere: "Het veld laat goed voetbal niet altijd toe en zorgt de laatste weken ook soms voor blessures. Zo ook bij mij. Na de wedstrijden had ik altijd wat last. Aan de adductoren, aan de knieën… De grasmat is niet altijd in goeie staat en dat is heel spijtig voor Gent dat je in zo een mooi stadion speelt, maar dat de grasmat te wensen overlaat."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties